Ga naar hoofdinhoud

Jarige Margie Engle wint prestigieuze Rolex Grand Prix Wellington

Margie Engle met Royce Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Margie Engle gaf zichzelf gisteren een mooi cadeau voor haar zestigste verjaardag, toen ze met Royce de prestigieuze Rolex Grand Prix won op het Winter Equestrian Festival in Wellington. De Amerikaanse was naast Luiz Francisco de Avezado de enige, die foutloos bleef in de barrage van deze vijfsterren rubriek, maar was dik drie seconden sneller dan de Braziliaan. 

Engle rijdt de zoon van Cafe au Lait sinds 2010 internationaal, maar de hengst had tijd nodig om zich te ontwikkelen. Inmiddels wordt de combinatie vaak ingezet voor Nations Cup-wedstrijden en daardoor heeft Royce nog niet zo veel individuele GP’s gewonnen.

Grote Prijzen

Op dit WEF wilde Engle vooral de Grote Prijzen rijden, maar door omstandigheden kwam het duo pas sinds de zevende week in actie. De overwinning van gisteravond op de verjaardag van Engle kreeg daarmee een extra mooi tintje. “Hij is een geweldig paard, het enige dat lastig was was zijn rijdbaarheid. Mijn man heeft me geholpen als chiropractor en Lisa Wilcox heeft me geholpen met de dressuur. Talent had hij altijd al, maar nu is hij ook fijn te rijden en het voelt alsof hij alleen maar beter wordt.”

Laatste zaterdagavond

Gisteravond was de laatste zaterdagavond van het tien weken durende WEF en traditioneel werd de laatste ‘Saturday Night Lights’ van het seizoen afgesloten met de grootste rubriek van het festival. Veertig combinaties gingen met elkaar de strijd aan om de met $500,000-gedoteerde rubriek en vijf plaatsten zich voor de barrage.

Grote overwinning

De Avezado zette als eerste een foutloze barragerit neer met de KWPN’er Comic. De Verdi-zoon is lang uit de running geweest nadat hij vorig jaar een blessure opliep en kwam deze week pas weer voor de tweede keer in actie in de ring. “Het was een klein ongelukje, maar hij is er lang uit geweest. Hij was nu nog helemaal niet in topvorm, maar daarmee kun je juist zien hoe bijzonder hij is”, vertelde De Avezado na afloop. “Tweede worden achter zo’n fantastische dame is voor mij echt een grote overwinning.”De Braziliaan stuurde de door H.A. Heijmerink uit Hengelo gefokte ruin in 42,52 seconden rond, maar Engle liet Royce daarna in 39,35 seconden finishen en pakte daarmee de zege.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: PBIEC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook