Ga naar hoofdinhoud

John Whitaker en Argento pakken de winst in de Glock’s 4* Grand Prix

John Whitaker met Argento

De belangrijkste proef van vanmiddag in Treffen, de Glock's 4* Grand Prix, werd een prooi voor de Engelsman John Whitaker met Argento (Arko III x Gasper). Het publiek in het Glock Horse Performance Center kon genieten van de beste springruiters die streden om 300.000 euro aan prijzengeld en punten voor de wereldranglijst. Het 1.60m parcours was veeleisend, veertien van de 42 combinaties haalden de barrage en niemand was zo snel als Whitaker.

Op de elf-jarige hengst Argento ging de Brit voor de winst en 75.00 euro, ging geen risico’s uit de weg en finishte in 45.37 seconde. Max Kühner en de 13-jaar oude Holsteiner hengst Coeur de Lion (v. Coriano) deed een moedige poging om de tijd te verbeteren, hij kwam nog geen seconde te kort. John Whitaker’s zoon Robert eindigde op de derde plaats met Catwalk IV in 46.67 seconde.

Beste Nederlander was Maikel van der Vleuten met VDL Groep Sapphire B op de achtste plaats, op de voet gevolgd door Marc Houtzager met z’n krack Sterrehof’s Tamino, negende. Beiden hadden een balk in de barrage. Ook Ivo Biessen reed zich in de barrage met Audi’s Wizard, zij werden twaalfde.

In de finale van de Youngster Tour was Ivo Biessen ook succesvol, hij werd met Finale (Querlybet Hero x Heartbreaker), een in België opgeleide 8-jarige merrie, derde. Deze rubriek werd gewonnen door Martin Fuchs met de 8-jarige KWPN-ruin Arjo (Uno x Niveau). Robert Whitaker reed zich met Asterix E Z (v. Air Jordan Z) opnieuw op het podium, een tweede plek.

Klik hier voor de uitslag GP.

Klik hier voor de uitslag Youngster Tour.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook