Ga naar hoofdinhoud

Jorinde Verwimp genomineerd ‘VLP-Talent van het Jaar’

Foto: Lonneke Ruesink

De twintigjarige Belgische dressuuramazone Jorinde Verwimp is genomineerd voor de titel 'Talent van het Jaar 2014'. De verkiezing is een initiatief van de Vlaamse Liga Paardensport. De twintigjarige springruiter Pieter Clemens is ook voor de titel genomineerd.


Jorinde Verwimp beleefde in 2014 een uiterst succevol jaar. Ze won met haar KWPN-ruin Tiano (v. Lester) de individuele bronzen medaille op het EK young riders in het Italiaanse Arezzo, veroverde de Belgische titel young riders en won de Beker van België young riders. Inmiddels heeft de combinatie de overstap naar de Grand Prix U25 gemaakt.

Pieter Clemens beleefde ook een jaar met meerdere sportieve hoogtepunten. Hij behaalde met zijn paard Anicmo (v. Amantus I) de overwinning in de Grand Prix op het CSI2* in Oslo, met Anthony (v. Tadmus) de derde plaats in de Grand Prix op het CSI2* in Lummen en de derde plaats met het seniorenteam op het CSIO3* in Boedapest.

Springruiters Jos Verlooy, Olivier en Nicola Philippaerts maken ook deel uit van het A-kader en zij werden ‘Talent van het Jaar’ in respectievelijk 2013, 2012 en 2011. Zodoende komen zij niet meer in aanmerking voor de titel aangezien deze maar eenmalig te winnen is.

Stemmen is mogelijk tot maandag 1 december via deze link.  Het ‘Talent van het Jaar’ wordt bekendgemaakt en gehuldigd op vrijdag 26 december op Jumping Mechelen 2014.

Bron: Horses/VLP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook