Ga naar hoofdinhoud

Julien Epaillard geniet kort van Giovani de la Pomme

In april kreeg Julien Epaillard de door Joris de Brabander en Geert Baertsoen gefokte hengst Giovani de la Pomme onder het zadel, maar de Fransman kon er maar kort van genieten. De zoon van Shindler de Muze is inmiddels doorverkocht aan haras des Grillons en eigenaar Sadri Fegaier zal zelf het twaalfjarige Grand Prix-paard gaan rijden.

De BWP-hengst Giovani de la Pomme begon zijn internationale carrière onder de Française Maelle Martin en was dit voorjaar nog actief op 1,50m-1,60m-niveau. In 2016 won Martin onder meer de Grand Prix van St. Lô en in 2017 maakte het paar deel uit van het Franse Nations Cup team dat in Lumen tweede werd.

Zevende in GP Hamburg

Julien Epaillard debuteerde met de hengst op de Global Champions Tour in Hamburg waar ze in de Grand Prix zevende werden. Vorige week was het concours in Bourg en Bresse het laatste optreden van het duo.

Eerste 1,60m-paard

Met de aanschaf van Giovani de la Pomme heeft Sadri Fegaier zich zelf een geroutineerd 1,60m-paard gegeven. De Fransman heeft nog niet op Grand Prix-niveau gesprongen. De beste paarden van zijn haras des Grillons worden door de Colombiaan Carlos Lopez uitgebracht, zoals Admara 2 en Ulhane de Condé.

Bron Grandprix-replay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.