Ga naar hoofdinhoud

Kühner wint Championat van Salzburg, geen hoofdrol voor Nederlanders

Jessica Kürten & VDL Zapatero

De Salzburgarena tijdens de Pappas Amadeus Horse Indoors in Salzburg was gisteravond omgetoverd in Glock-steil, alsof het hele concours van Gaston Glock uit Treffen was verhuisd, met alle toeters en bellen. Het kampioenschap van Salzburg werd gesponsord door Glock en de prestigieuze wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Max Kühner met de Oldenburger gekeurde hengst Clintop (v. Clinton).

51 combinaties kwamen aan de start in het selectieve, met 60.000 euro gedoteerde parcours aan start. Elf paar bereikten de barrage waarin de topruiters elkaar geen haar breedte toegaven. Max Kühner trok aan het langste eind, hij was de enige die ruim onder de veertig seconde (39.36) over de finish kwam en won met Clintop de 15.000 euro. De Belg Gregory Wathelet met Papillon Z (v. Perhaps) werd tweede (40.08 sec) op de voet gevolgd door Cassio Rivetti en Niack de l’Abbaye (v. Diamant de Semilly) voor Italië (40.59 sec). ‘Oldies’ John Whitaker met Argento en Thomas Frühmann met The Sixth Sense waren de snelste vierfouters.

Voor Gert Jan Bruggink en Jur Vrieling was er geen hoofdrol weggelegd, wel voor de KWPN-hengst VDL Zapatero (v. Chin Chin). Hij werd onder Jessica Kürten zevende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook