Ga naar hoofdinhoud

Laura Chapot een en twee in Championship Jumper Classic

Laura Chapot anden Quointreau un Prince Foto: Sportfot
De Championship Jumper Classic waarmee week tien van het Winter Equestrian Festival in Wellington werd afgesloten, werd een feest voor Laura Chapot. De Amerikaanse pakte de overwinning met Quointreau un Prince en sprong met Thornhill Kate naar de tweede plaats. De Grand Prix van zaterdag ging verrassend naar Jose Roberto Reynoso uit Brazilië. 

De 1,50m Championship Jumper Classic had elf combinaties in de barrage. Met beide paarden kon winnares Laura Chapot snel rijden. Op de Frans gefokte Quointreau un Prince (v. Diamant de Semilly) klokte ze 34,70 seconden en met de Ierse merrie Thornhill Kate (v. Courage II) was ze een seconde langzamer (35,88).

Farrington

Kent Farrington moest genoegen nemen met de derde plaats. Op de Cobra-zoon Dublin kwam hij in 36,69 seconden over de finish.

Grand Prix

Op zaterdag zegevierde de Braziliaan Jose Roberto Reynoso in de 3* Grand Prix. Reynoso versloeg met de Nonstop-zoon Galip Kent Farrington in de barrage met bijna een seconde. Farrington had de KWPN’er Creedance (v. Lord Z) onder het zadel. De jonge Eve Jobs snelde met Tiny Toon Semilly (v. Diamant de Semilly) naar de derde plaats.

Eerste GP winst

Reynoso was voor het eerst in op het Festival in Wellington en de overwinning kwam voor hem als verrassing. De Belgisch gefokte Galip heeft de oud Olympiër nog maar zes maanden onder het zadel en de Grand Prix was de tweede keer op 1,50m-niveau.

Herstel na val

Kent Farrington was blij met de rit op de Lord Z-zoon Creedance: “Een mooi herstel”. Vorige week viel Farrington nog hard van het paard af.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht Jennifer Woods

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook