Ga naar hoofdinhoud

Laura Chapot wint GP Saugerties, KWPN’er Wannick tweede

De met $25,000 gedoteerde Grand Prix van Saugerties in de staat New York werd afgelopen weekend gewonnen door Laura Chapot. Het is de eerste grote overwinning voor Chapot met de Ierse merrie Thornhill Kate, die ze sinds januari internationaal start. De Heartbreaker-hengst Wannick WH werd tweede onder Christine McCrea.

Drie van de vier barragisten in de Grand Prix bleven foutloos. Laura Chapot won overtuigend in 42.199 seconden met de Ierse merrie. In Wellington was Chapot al succesvol met de dochter van Courage II, die eerder uitgebracht werd door Linnea Ericsson en haar man Shane Carey.

Christine McCrea kwam met de AES gekeurde Wannick tot op ruim een seconde (43.461), goed voor de tweede plek. De zoon van Heartbreaker heeft ze al zes jaar met succes onder het zadel. Op de derde plaats volgde de nieuwe combinatie Chelsea Moss en Calida. De DSP-merrie liep voor het laatst onder Brianne Goutal op 1.40m-niveau. Ook Leslie Burr is nog niet lang onderweg met Up and Blue Chapelle. Met de Chacco Blue-merrie kreeg ze een balk in de barrage en werd vierde. Op haar andere paard, de KWPN-ruin Utah (v. Andiamo) werd Burr zevende. Gevolgd door Valinski S (v. Nijinski) met de Australiër Matthew Williams.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/HITS Saugerties

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook