Ga naar hoofdinhoud

Le Jeune tweede in veel besproken GP Mons

Terwijl de bezoekers de voorbije dagen nogal moeilijk de weg vonden naar de eerste editie van het vier sterren concours in he Waalse Mons, was het vandaag echt zoeken naar een vrij plekje. De Grote Prijs, die op een hoogte van 1m60 werd verreden, werd afgewerkt over 2 rondes. Christina Liebherr met LB Callas Sitte Z won de GP met twee foutloze rondes.

Alvorens de 2e ronde van start kon gaan was er heel wat te doen omtrent welke ruiters er mochten starten. Na meer dan een half uur ‘pauze’ en gesprekken tussen de ruiters en de jury werd er beslist dat de ruiters tot en met 4 strafpunten nog mochten starten en dat er in de 2e ronde meteen op tijd werd gereden, dit uiteraard met behoud van de eerder verzamelde strafpunten.

De overwinning was uiteindelijk voor de Zwitserse Christina Liebherr met LB Callas Sitte Z, dit in een tijd van 43:62 seconden realiseerde in de tweede omloop. Zij was hiermee sneller dan Philippe Le Jeune en Loro Piana Once De Kreisker. Zij eindigden op 44:40 seconden. De Wereldkampioen blijkt nog steeds een zeer populair iemand te zijn op het Waalse grondgebied.
De Fransman Aymeric De Ponnat werd 3e met Armitages Boy, zij kregen 1 strafpunt voor tijd in hun eerste ronde. Zelfde resultaat was er voor de Brit Matthew Sampson en Lennox Luis. De top 5 werd vervolledigd met Marie Hecart en Myself De Breve, zij kregen 4 strafpunten in hun eerste ronde.

Timothy Hendrix was de enige Nederlander die aan de start kwam. Hij werd met Very Nice achttiende.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook