Ga naar hoofdinhoud

Leopold van Asten overtuigend naar winst in 1,50m Parijs

Met een geweldige barrage sprong Leopold van Asten zojuist naar de zege in 1,50m ranking proef in Parijs. Hij bleff met zijn Chacco-Blue-merrie VDL Groep Miss Untouchable maar liefst twee seconden voor op de Fransen Alexandra Paillot en Nicolas Delmotte. Maikel van der Vleuten mengde zich in de strijd om de tweede en derde plaats, hij kwam een tiende te kort en werd vierde.

Gisteravond had Leopold van Asten in Parijs al laten zien dat hij snel kon gaan met VDL Groep Miss Untouchable, maar moest toen nog genoegen nemen met de vierde plaats. Nu was Van Asten in de barrage oppermachtig met de tienjarige merrie. Alles lukte en hij finishte in een tijd van 32,05 seconden.

Twee seconden sneller

Van Asten vermorzelde de tijd van Alexandra Paillot die even daarvoor Maikel van der Vleuten van de eerste plaats had gestoten. De Française had met Polias de Blondel (v. Desir du Chateau) een tijd neer gezet van 34,17 seconden. Maikel van der Vleuten was daarvoor foutloos gegaan op VDL Groep Arera C (v. Indoctro) in 34,62 seconden.

Delmotte net voor Van der Vleuten

Aan het einde van de barrage deed Nicolas Delmotte voor eigen publiek nog in een ultieme poging een greep naar de eerste plaats. Hij haalde het niet met de negenjarige Urvoso du Roch (v. Nervoso), maar bleef wel Van der Vleuten een tiende van een seconde voor.

Zevende plaats voor Van Grunsven in 2*

In de 2*-rubriek over 1,45m stuurde Jens van Grunsven de Holsteiner merrie Doma Sue (v. Dollar du Murier) in 58,73 seconden naar de zevende plaats. In de rubriek die door de Deen Emil Hallundbaek met Chalisco (v. Chacco-Blue) was hij de beste Nederlander.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook