Ga naar hoofdinhoud

Luciana Diniz en Lennox winnen op de Donbass Tour

Luciana Diniz, hier met Winningmood

De belangrijkste klasse in de Donbass Tour op zaterdag werd gewonnen door Luciana Diniz en Lennox (Lifestyle x Grannus). Met maar liefst 65 000 euro voor de winnaar van de 1.55m proef, meetellend voor de Longines Rankings, moest de barrage wel een strijd worden. De Nederlanders Marc Houtzager met Sterrehof's Uppity en Piet Raaijmakers jr. op Eclips haalden de barrage niet en werden elfde en twaalfde.

Zes ruiters plaatsten zich wel voor de barrage. Gregory Wathelet was de eerste ruiter die van start ging, en hij zette meteen druk op de overige ruiters met een zeer snelle en efficiënte ronde op Rik Hemeryck’s voormalige paard Papillon Z (Perhaps x Cassini I) in 34.10 seconde. Maar snel daarna reed de thuisrijder Cassio Rivetti op de mooie 15-jarige hengst Vivant (Fuego du Prelet x Landino) naar 33.50 sec., goed voor de tweede plaats. Daarna kwam Luciana Diniz in de ring. Met de geweldig galopperende Lennox snoepte ze 0.11 seconde van Cassio’s tijd af en nam de leiding over. Simon  Delestre met de KWPN-er Valentino Velvet, Edwina  Tops op Ego Van Orti en Ludger Beerbaum en de hengst Chaman konden niet meer aan Diniz’ tijd komen.

Eerder op de dag won Gregory Wathelet met zijn andere paard Riesling du Monselet (Kashmir van Schuttershof x Laeken) de 1.45m speed proef voor Emanuele  Gaudiano/Admara 2 (Padinus x Murano) en Janika  Sprunger met Jl’s Komparse (v. Kolibri). In dit parcours eindigden Marc Houtzager negende met Sterrehof’s Opium en Piet  Raijmakers Jr op Van Schijndel’s Lys Platiere elfde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl/World of Showjumping

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook