Ga naar hoofdinhoud

Marc Houtzager pakt zege met veelbelovend paard

Update
Marc Houtzager met Flow Foto: Jeroen Spoolder

Marc Houtzager kwam gisteren op het CH de Wolden in de rubriek voor zevenjarige springpaarden aan de start met een 'nieuw' paard en won direct. Flow, een dochter van Sam R, liep eerst onder het zadel van zijn vrouw Julia en Marc heeft de teugels over genomen. In de barrage van de 1,35m-rubriek was Houtzager met zijn nieuwe crack Harrie Wiering en Doron Kuipers de baas.

Van de tien deelnemers in de barrage haalde Houtzager twee ritten voor het eind een forse streep door de illusies die Harrie Wiering nog mocht hebben, want die ging op dat moment aan de leiding. Na de aanraking op de eerste hindernis ging Flow feilloos over de andere obstakels van 1,35 m. Met een flinke sprint ging de Houtzager naar de laatste hindernis en toen ook die onaangeroerd bleef, lag een ereplaats in het verschiet met een prima tijd van 32.80 sec.

De na hem rijdende Erika Lickhammer uit Zweden en de Japanner Taizo Sugitani vormden geen bedreiging meer, zodat een fraai beeldje van een paard meeging naar de stal in Rouveen. Harrie Wiering legde met Oberon (v. Olympic Fire) in een tijd van 33,28 beslag op de tweede plek. Ook de derde plaats bleef in Nederlandse handen. Doron Kuipers had in de derde rit op de KWPN-merrie Froukjecara (v. Washington) de klok al laten stilstaan op 33,70 en dat bleek uiteindelijk goed voor de derde plaats in deze Buitenherberg Ter Linde Prijs.

‘Maar twee paarden mee’

“Ik heb maar twee paarden mee naar dit concours. Deze Flow en morgen Edinus, een acht jarige die zijn eerste Grote Prijs gaat rijden”, zegt Houtzager die bij CH De Wolden-organisator en initiatiefnemer Jan Broek de fijne kneepjes van de paardensport leerde. “Wat dat betreft is CH De Wolden wel bijzonder voor mij.”

‘Boven gemiddeld’

Over Flow, de zevenjarige KWPN-merrie die hem zaterdagmiddag de winst bracht, is Houtzager vol lof. “Ik hoop dat het een goeie voor de toekomst is, maar zij is nog jong. Toch is het in mijn ogen een boven gemiddeld paard. Zij is veelbelovend en heeft goede aanleg voor meer.” Houtzager kocht de merrie samen met Julia op de Sale of the Rising Stars van Teus van den Brink in 2015. Ook de nummer drie, Froukjecara onder Doron Kuipers, komt van die veiling.

Pandriks Championat of Veeningen

De Zweedse Erika Lickhammer won gisteravond de hoofdrubriek, het Pandriks Championat of Veeningen. Negen combinaties wisten zich na het pittige basisparcours van parcoursbouwer Louis Koninckx voor de barrage te plaatsen. Lickhammer had slechts een strafpunt voor tijdoverschrijding achter haar naam staan en daarmee streek zij de winst op.

Alleen een tijdfout

Met Isaura van de Marquette (v. Thunder van de Zuuthoeve) ging Lickhammer in de laatste rit van de barrage zonder fouten rond. Slechts een strafpunt voor tijdoverschrijding incasseerde zij en daarmee klopte ze Doron Kuipers, die tot dat moment de leiding had met zijn paard Dickyville (v. Quasimodo Z). Hij had weliswaar vier strafpunten, maar hij stond op het punt deze wedstrijd te winnen vanwege de snelste tijd. Kuipers kreeg op de laatste hindernis een balk.

Derde werd Khaled Abdulrahman Almobty uit Saoedi Arabië die met de Holsteinse merrie Zypern 4 (v. Landos) ook een balk liet vallen. Nienke de Vries met Brego R’n B (v. Namelus) en Annet Willems op Dempseys (v. Calvaro Z) maakten de top vijf vol.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Persbericht De Wolden

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook