Ga naar hoofdinhoud

Marcus Ehning on fire: ‘Ik zal de paarden niet tegenhouden’

Marcus Ehning met Mill Creek Fillipa KFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Niemand minder dan één van de grootste publiekstrekkers van Jumping Zwolle, Marcus Ehning, schreef zojuist de hoofdrubriek van vandaag op zijn naam. Bart Bles had vrij in het begin van de barrage de tijd op scherp gezet. Alleen top ruiter Marcus Ehning wist de tijd van Bles stuk te rijden. "Deze overwinning is mooi meegenomen.", laat de Duitser nuchter weten, die ook de zege in de Grote Prijs hoog op zijn lijstje heeft staan.

Een mooie grote barrage bij de drie sterren rubriek over 1,45 meter. Dertien combinaties legden zonder fouten het basisparcours af. Meteen de eerste starter van de barrage Jörne Sprehe ging foutloos en zet een behoorlijke scherpe tijd neer van 33,93 seconden. Uiteindelijk is dit voor Duitse amazone met Chepetta voldoende voor de vijfde plaats.

Snelheidsduivel Bles

Als vierde starter zette Bart Bles de IJsselhallen op zijn kop. Met zijn schimmel Comino, die wel de nodige aansporing nodig had, verbreekt hij ruimschoots de tijd van Sprehe. 32,62 seconden is de eindtijd die Bles op scherm ziet verschijnen.

Daarna blijft deze tijd onbeantwoord. Lucas Porter, die al een rubriek wist te winnen op Jumping Zwolle, doet een knappe poging waarbij hij alle risico neemt. Deze inzet was uiteindelijk voldoende voor vierde plaats.

Ook de ervaren Gert-Jan Bruggink en Jeroen Dubbeldam lukt het niet om Bles van de koppositie te stoten. Bruggink zadelde de routinier Vampire en deed een knappe poging met een eindtijd van 33,51 seconden, dat een derde prijs opleverde. Ambassadeur Dubbeldam verscheen aan de start met de net geruinde Diesel, die hij overnam van Annelies Vorsselmans. Het kersverse duo had in de barrage nog wat afstemmingsfouten. Hierdoor moesten ze genoegen nemen met een dertiende plaats.

Ehning laat Zwolle zien hoe het moet

Met de pas achtjarige Mill Creek Filippa K verscheen Ehning aan de start in de barrage. “Ik ken haar al acht jaar. Ze is gefokt door een vriend van mij. Sinds dit jaar heb ik haar onder het zadel en we hebben wat jonge paarden-rubrieken gestart en daarna wat grotere wedstrijden. Ze moet nog leren om wat sneller te worden, maar ik was vandaag erg tevreden over haar.”, vertelt Ehning na afloop van de rubriek. Op de vraag of hij ‘on fire’ is laat hij vervolgens weten met een grote glimlach: “Als de paarden willen houd ik ze zeker niet tegen.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook