Ga naar hoofdinhoud

Mexicaanse zege in Kentucky Grand Prix

De Grand Prix op de Kentucky Spring Horse Show werd afgelopen zaterdag gewonnen door de Mexicaanse Young Rider Eugenio Garza met de BWP-ruin Bariano. Het duo kwam met 39.160 seconden op de klok als snelst foutloos aan de finish in de barrage van deze met $130,000-gedoteerde rubriek.

“Ik heb Bariano nu bijna vier jaar”, vertelde Garza na afloop. “Hij is mijn paard voor alles. Ik heb hem gereden vanaf de Children tot de Grand Prix, ik heb zo’n beetje alles aan hem te danken. Hij voelde beter dan ooit en hij gaf echt alles. Ik kon niet trotser op hem zijn.”

Van de negen combinaties, die zich mochten melden voor de barrage kwam Aaron Vale voor thuispubliek in de tweede snelste tijd foutloos over de eindstreep. Hij zat in het zadel van Quidam’s Good Luck en finishte in 39.920 seconden. Shane Sweetnam en Chaqui Z legden beslag op de derde plaats met een rit in 40.540 seconden en ze werden op de voet gevolgd door de thuisrijdende Kristen Vanderveen met Faustino de Tili, die in 40.700 seconden de eindstreep passeerde.

Garza en Vale gingen dit jaar voor de tweede keer de strijd aan om de eerste plaats in deze Hollow Creek Farm Grand Prix. Vorig jaar won Vale en deze keer was het Garza, die sneller was.
“Ik zag Aaron als eerste van start gaan en hij zette zo’n snelle tijd neer dat ik niet dacht dat iemand die zou kunnen verbeteren”, aldus Garza. “Mijn trainer, Eddie Macken zei dat ik moest kijken hoe het voelde en dan gewoon mijn best doen en dat heb ik gedaan, maar het ging maar net. Bariano gaf alles en ik denk niet dat ik nog meer had kunnen vragen van hem.”

Bron: Worldofshowjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.