Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung oppermachtig in eerste 5*-rubriek in Gothenburg

Michael Jung hier met SamFoto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

De Duitse topeventingruiter Michael Jung was zojuist in de eerste vijf sterren rubriek op de Gothenburg Horse Show met afstand de beste met FischerChelsea. Jung stuurde de tienjarige dochter van Check In in 55,13 seconden over de eindstreep van deze 1,40m-rubriek op tijd en was daarmee meer dan drie seconden sneller dan de concurrentie. 

Harrie Smolders was met Monaco (v. Cassini II) goed voor het beste Nederlandse resultaat in dit parcours. Het duo bleef foutloos, maar kwam met 65,76 seconden niet verder dan de achtste plek.

Quatro

Geen Nederlanders dus in de top 5, maar VDL Groep Quatro zorgde met de vijfde plek nog wel voor een Oranje tintje. De zoon van Quaprice Bois Margot, die voorheen succesvol was met Maikel van der Vleuten, kwam met zijn Noorse ruiter Geir Gulliksen in 62,75 seconden aan de finish. Het duo mocht  zich achter Evelina Tovek met Mill’s Sheridan (v. Empire) opstellen voor de prijsuitreiking.

Top drie

Jung was goed voor een hele snelle tijd, maar de nummers twee en drie waren op hun beurt ook weer een stuk sneller dan de rest van de combinaties. Cornelia Rylén en Rasputin uit Zweden stopten de klok op 58,37 seconden en Robert Whitaker finishte met Noble Warrior (v. Warrior) in 58,81 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook