Ga naar hoofdinhoud

Michael Whitaker snelt naar zege in Gothenburg

Michael Whitaker met JB's Hot Stuff Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Als laatste kwam Michael Whitaker gisteravond in de piste van Gothenburg om vervolgens met overmacht de overwinning te pakken in de 1,50m-rubriek met zijn twaalfjarige merrie JB's Hot Stuff (v. Locarno 62). De Brit had gezien hoe Marcus Ehning met de hengst Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) zijn parcours snel had afgelegd en wist nog anderhalve seconde van Ehnings tijd af te snoepen.

Marcus Ehning had halverwege de rubriek een snelle tijd neergezet met de vijftienjarige Westfaalse hengst Cornado. De schimmel was in vorm en het Duitse paar galoppeerde naar een tijd van 67,73 seconden. Het leek erop dat het de winnende tijd zou worden totdat Michael Whitaker als laatste in de ring kwam.

‘Goede start’

De 58-jarige routinier uit Engeland wist de Lorcarno-dochter JB’s Hot Stuff net iets scherper door het parcours te loodsen en finishte in 66,11 seconden, anderhalve seconde sneller dan Ehning. “Het is fijn om hier terug te zijn”, zei Whitaker na afloop. “Een goede start van het concours, ik hoop op dezelfde manier verder te gaan.”

Deusser op vier seconden

De nummer drie, Daniel Deusser met Cassini Bay (v. Cassini I) volgde op ruim vier seconden van Whitaker. De Oostenrijker Max Kühner werd vierde op de Cornet Obolensky-zoon Cornet Kalua. Malin Baryard-Johnsson was de eerste Zweedse in de uitslag, zij werd vijfde met H&M Cue Channa 42 (v. Cardento).

Balk voor Vrieling en Zypern

Voor Nederland kwam alleen Jur Vrieling in de baan. Hij kreeg met de Casall-zoon Zypern III een balk en viel met de zestiende plek buiten de prijzen.

Klik hier voor de uitslag

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook