Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi Outlander voor Marc Houtzager

Marc Houtzager met Sterrehof's Edinus Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Spanning en sensatie in de Grote Prijs van Dortmund. Elf ruiters namen deel aan de barrage en het ging er hard aan toe. Slechts drie wisten een foutloze ronde neer te zetten, waaronder Marc Houtzager. Het scheelde weinig of de ruiter was eerste geworden. Houtzager was slechts 37 honderdste van een seconde langzamer dan Duitser Denis Nielsen. Maar echt treuren doet Marc er vast niet om: de ruiter won een Mitsubishi Outlander.

Houtzager en de 9-jarige Sterrehof’s Edinus (v. Padinus) hielden zich goed sterk tussen het Duits springgeweld. Zij noteerden een tijd van 40,96 seconden. Dat was net niet genoeg om Nielsen en DSP Cashmoaker (v. Calido I) voor te blijven, die voor thuispubliek de eerste prijs opeisten.

De rest van de top vijf werd bezet door Duitsland. Markus Renzel en Stella 981 (v. Stakkatol) waren de derde foutloze combinatie met 41,30 seconden. Markus Brinkmann en Pikeur Dylon (v. Diamant de Semilly) werden met een strafpunt en een tijd van 45,19 seconden vierde. Razendsnel waren Marco Kutscher en Charco (v. Chin Quin). Zij noteerden een tijd van maar liefst 38,80 seconden. Tot ontzet van het publiek pakte het duo een balk, waardoor zij uiteindelijk slechts vijfde werden. Oostenrijker Max Kühner overkwam hetzelfde. Een balk gooide roet in het eten. Met een tijd van 39,69 seconden werd hij met Cielito Lindo 2 (v. Clarimo) zesde.

Binnen de top 15 eindigde nog een Nederlander. Robert Vos en Carat (v. Cardento) pakten in de eerste ronde vier strafpunten en werden uiteindelijk dertiende.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook