Ga naar hoofdinhoud

Moya wint Rolex Grand Prix met KWPN’er Charmeur

McLain Ward met RothchildFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sergio Alvarez Moya ging er gisteravond in Wellington met Charmeur met de overwinning vandoor in de Rolex Grand Prix. De Spaanse ruiter was ruim een halve seconde sneller aan de finish van de barrage van deze met $500,000-gedoteerde rubriek dan McLain Ward en verwees de thuisruiter naar de tweede plaats. Jeroen Dubbeldam eindigde met SFN Zenith op de negende plaats.

Ward nam aan de hoofdrubriek van de dag deel met de SBS-hengst Rothchild en was een van de slechts twee foutloze combinaties in de barrage. De Amerikaan passeerde de eindstreep in 38,805 seconden met de Artos Z-zoon en Moya liet de KWPN-hengst van Numero Uno in 37,761 seconden finishen.

Vijf foutloze combinaties

In de eerste omloop van deze vijfsterren rubriek plaatsten vijf combinaties zich voor de barrage. Karen Polle was van deze vijf de tweede buitenlander. De Japanse amazone kreeg vier strafpunten met haar KWPN-ruin With Wings (v. Larino) in de barrage en eindigde als snelste vierfouter op de derde plaats. De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door Laura Kraut met Confu en Beezie Madden met Coach. Beide amazones kregen vier strafpunten. Kraut was met de schimmelhengst van Contact Me het snelst en werd vierde met 39,812 seconden op de klok en Madden volgde met de Con Air-zoon op de vijfde plaats in 40,208 seconden.

Zenith

Jeroen Dubbeldam en Zenith kwamen gisteren ook in actie in deze rubriek. De Rash R-zoon kreeg vier strafpunten in de basisomloop en eindigde op de negende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook