Ga naar hoofdinhoud

Nations Cup: Routinier Kraut versus jeugdige snelheidsduivel Thijssen

Aniek Poels met Athene Foto: M. Chrzan/FEI
Het Nederlandse team trok vandaag alles uit de kast om de overwinning in de Nations Cup te pakken. Na een sterke twee ronde stond het team bestaande uit: Vincent Voorn, Aniek Poels, Doron Kuipers en Sanne Thijssen samen met Amerika op kop. De barrage tussen de routinier Laura Kraut en de achttienjarige snelheidsduivel Sanne Thijssen moest voor de beslissing zorgen. Kraut bleek de snelste en zorgde voor de Amerikaanse overwinning in Polen.

Na de eerste omloop stond Nederland ‘slechts’ op een gedeelde zesde plaats (van de dertien) samen met België. Vooral de tijd bleek een scheidsrechter in  deze Nations Cup wedstrijd. Zowel Aniek Poels als Doron Kuipers noteerden tijdfouten. De snelle Sanne Thijssen had geen last van deze krappe tijd, maar kreeg onderweg wel een fout op de waterbak met Con Quidam RB (v. Quinar). De strafpunten van Poels, Kuipers en Thijssen vormden samen elf strafpunten.

Wegstreepresultaat

Vincent Voorn had het ritme niet helemaal te pakken met de negenjarige Padinus-zoon Dante. In beide omlopen noteerde het duo het wegstreepresultaat met 23 respectievelijk twaalf strafpunten.

Revanche

In de tweede omloop revancheerde het Nederlandse team zich sterk. Zowel Poels, Kuipers als Thijssen lieten alle balken in de lepels liggen. Opnieuw kwamen Poels en Kuipers in tijdnood. Poels zadelde voor deze Nations Cup wedstrijd de merrie Athene (v. Berlin) en Kuipers reed de Calido I-zoon Charley.

Beslissing

Na de tweede omloop was Nederland opgeklommen van de gedeelde vijfde plaats naar ex equo eerste met de Amerikanen. De beste Nederlandse combinatie moest het in de barrage afleggen tegen de beste Amerikaanse combinatie. Laura Kraut had in beide omlopen nog geen enkele strafpunt op het scorebord zien verschijnen met Deauville S (v. Diamant de Semilly). In de barrage kwam hier verandering in en verschenen er vier strafpunten op het scorebord in een tijd van 36,29 seconden. Ook Sanne Thijssen bleef niet foutloos in de barrage. Zij finishte met Con Quidam RB in 38,03 seconden. Hierdoor werd het Nederlandse team nipt tweede in de Nations Cup van Sopot.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook