Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders nemen geen WB-punten mee uit Oslo

Douglas Lindelöw met Zacramento. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten zette het beste Nederlandse resultaat neer in de Wereldbekerwedstrijd in Oslo, maar kwam met vier strafpunten in de basisomloop met Verdi TN niet verder dan de zeventiende plek. Geen punten dus voor de Nederlanders op deze eerste WB-wedstrijd van het seizoen.

Douglas Lindelöw ging er in deze Grand Prix met de overwinning vandoor met Zacramento (v. Cardento). De SWB-ruin galoppeerde foutloos over de eindstreep van de barrage in de snelste tijd en dat leverde zijn Zweedse ruiter de eerste twintig WB-punten van het seizoen op.

Top vijf

Kevin Staut kwam met Silver Deux de Virton H D C (v. Kashmir van Schuttershof) in de tweede snelste tijd aan de finish. Het Franse duo was een fractie sneller dan Edwina Tops-Alexander, die met California op de derde plaats eindigde. De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door twee Italiaanse combinaties.  Luca Maria Moneta was met Connery (v. Cordobes II) het snelst van de twee en werd vierde. Zijn landgenoot Michael Cristofoletti mocht zich met Belony (v. Balou du Rouet), waarmee hij vorige maand in Kronenberg nog onverslaanbaar was in de Grand Prix, als vijfde opstellen voor de prijsuitreiking.

Tussenstand

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook