Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse zeges in zes- en zevenjarigenrubrieken Tops International

Patrick Lemmen met Ideaal. Foto: Equitext.

Op de terreinen van Tops International waren het vandaag Nederlandse combinaties, die bovenaan eindigden in de rubrieken voor zes- en zevenjarige paarden. Patrick Lemmen was met Fascinating Fortuna goed voor de snelste foutloze rit in de tweefasenproef bij de zevenjarigen en Rob van Bussel volgde met Gotcha op de tweede plaats. Bij de zesjarigen waren Lars Kersten met Giwana  en Peggy Looymans met Panamera Z goed voor de beste resultaten.

Lemmen en de ruin van Zapatero VDL waren supersnel vandaag en passeerden de finish ruim twee seconden sneller dan Van Bussel en zijn Game Boy-zoon. Van Bussel klokte 34,36 seconden en Lemmen stopte de klok op 32,06 seconden.

Fractie sneller

Van Bussel werd op zijn beurt op de hielen gezeten door Maximilian Weishaupt. De Duitse ruiter zadelde Con Caya en liet de merrie van Con Chello in 34,37 seconden over de streep galopperen. Daarmee was Weishaupt slechts een fractie langzamer dan Van Bussel.

Jan van Alken volgde met Kayenne Of de Rocky Mounten (v. Fierro Hof ter Zeedycke) op de vierde plaats. Het Belgische duo bleef dubbel foutloos en noteerde een tijd van 34,75 seconden. De top 5 werd verder compleet gemaakt door Gaj Riossa met Dollarboy L. De Sloveense ruiter en de Dollar Dela Pierre-zoon kwamen in 35,03 seconden aan de finish.

Achtjarigen

Bij de achtjarigen was Aggelos Touloupis met Be Aparle (v. Clarimo) goed voor de winnende rit. Het duo uit Griekenland kwam in 33,94 seconden aan de finish. De rest van de top drie werd compleet gemaakt door twee Belgische combinaties. Dirk Demeersman stuurde Justice van het Reigershof(v. Clinton) in 34,20 seconden foutloos rond en werd tweede. Landgenoot Patrik Spits volgde met Bellissimo Z met 35,19 seconden op de derde plek.

 

Zesjarigen

Ook bij de zesjarigen waren het twee Nederlanders, die bovenaan eindigden. Lars Kersten was met Giwana (v. Baltic VDL) goed voor de winnende rit en Peggy Looymans volgde met Panamera Z (v. Pilgrim Z) op de tweede plaats. Rodrigo Almeida maakte in deze rubriek de top drie compleet. De Portugese ruiter kwam in actie met de Heartbreaker-dochter Lovely v.d.Broekkant.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen was Geert Moerings met Havanna met een derde plaats goed voor het beste Nederlandse resultaat.  De strijd om de eerste plaats ging tussen twee Britten. Harry Bateman ging er uiteindelijk met de KWPN’er Heerdelon (v. Toulon) met de zege vandoor. Pippa Goddard werd tweede, zij zat in het zadel van de KWPN-merrie Hot Bluebird (v. Plot Blue).

 

Klik hier voor de resultaten bij de vijfjarigen
Klik hier voor de resultaten bij de zesjarigen

Klik hier voor de resultaten bij de zevenjarigen
Klik hier voor de resultaten bij de achtjarigen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook