Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw zege snelheidsspecialist Gaudiano in Basel

Emanuele Gaudiano, hier met Caspar. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Met de 'Prize of Canton Basel-Landschaft' begon vanmorgen de laatste dag van het CSI5* in Basel. De rubriek direct op tijd was een kolfje naar de hand van de Italiaanse snelheidsspecialist Emanuele Gaudiano. Met de merrie Carlotta boekte hij zijn tweede overwinning op Zwitserse bodem dit weekend en bleef Patrice Delaveau en landgenoot Luca Maria Moneta voor. Maikel van der Vleuten viel door een tijdfout met Exit of Ice Z buiten de prijzen.

Patrice Deleaveau had met zijn routinier Carinjo HDC (v. Cascavelle) een tijd van 50,71 seconden op de klokken gezet. Hij scherpte op dat moment snelste tijd van Luca Maria Moneta en Neptune Brecourt (v. Cumano) aan met een tiende, van 50,81 nar 50,71 seconden.

Razend snel

De altijd snelle Emanuele Gaudiano liet er weer geen twijfel over bestaan wie de beste was. Hij stuurde de achtjarige Chaccomo-merrie Carlotta in hoog tempo, met korte wendingen door het parcours. In 49,57 seconden vloog hij over de finish en boekte zijn tweede overwinning met het paard in Basel.

Belgen

De Belgen Pieter Devos op Haloubet Hitchcock (v. Baloubet du Rouet) en Jerome Guery met Instit de Jucaso (v. Cooper van de Heffinck) maakten de top vijf vol.

Exit of Ice Z

Maikel van der Vleuten reed in de 1,45m-rubriek de negenjarige Exit of Ice Z. De dochter van Emilion liep voor het eerst op 5* 1,45m-niveau en liep zonder hindernisfouten over het parcours. Door de overschreden tijd liep het duo één tijdfout op en werd zeventiende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook