Ga naar hoofdinhoud

Puntenspringen in Rome levert Michel Hendrix vierde plaats op

Michel Hendrix. a href="http://www.arnd.nl/search/search.php?voorkeur=Ja" target="_blank" rel="nofollow">Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het puntenspringen was de eerste rubriek van de zondag op het Piazza di Siena in Rome. Michel Hendrix sprong met Don Diablo HX (v. Vittorio) de volle 65 punten bij elkaar in de vierde tijd. De Zwitser Niklaus Rutschi won de 1,45m rubriek op Carassina (v. Colman) met een ruime voorsprong op Samantha McIntosh en de BWP-merrie Estina (v. Heartbreaker).

Met zijn in Zwitserland gefokte Colman-dochter Carassina won Niklaus Rutschi tot zijn eigen verrassing het puntenspringen. “De merrie is niet makkelijk, we hadden samen veel problemen omdat ze eigenzinnig is”, aldus de Zwitser, “Ik dacht op de laatste dag moet ik maar eens wat risico nemen met haar om te proberen te winnen en dat lukte.”

McIntosh en Rivetti

De tijd van 41,97 seconden die Rutschi met de negenjarige merrie nodig had, werd door niemand benaderd. Samantha McIntosh klokte met Estina de tweede tijd, 43,85 seconden en op ruim een seconde volgde Cassio Rivetti op de eveneens in België gefokte Kaiser van het Lambroeck (v. Nabab de Reve).

Hendrix in top vijf

Michel Hendrix sprong ook de 65 punten bij elkaar met de KWPN-hengst Don Diablo HX en eindigde op 0,4 seconden achter Rivetti op de vierde plaats. Leopold van Asten scoorde ook 65 punten met VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus) en werd hiermee twaalfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron www.piazzadisiena.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook