Ga naar hoofdinhoud

Route naar Wereldruiterspelen in Normandië bekend

Michael Jung met Sam en Sara Algotsson Ostholt met Wega

Vanmiddag presenteerde de paardensportbond tijdens Indoor Brabant de route die is uitgestippeld naar de Wereldruiterspelen van 23 augustus tot en met 7 september in het Franse Normandië.

Technisch directeur Maarten van der Heijden schat de kansen op medailles positief in. “We rekenen op teammedailles en individuele medailles bij de dressuur en het mennen en zijn daarnaast kansrijk bij het springen en de para-dressuur”, aldus Van der Heijden. “We gaan met een zeer grote delegatie naar de Wereldruiterspelen met zeker zeven teams en we hopen op deelname in alle acht disciplines.”

De KNHS vaardigt alleen sporters af als ze bewezen hebben een reële kans te maken op een top 8 van de wereld. “Het zou heel prettig zijn als we ons in Normandië kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro”, aldus Van der Heijden

Bron: Horses/ KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook