Ga naar hoofdinhoud

Suus Kuyten pakt tweede plek in Teouhan

Juan Carlos Garcia en Bonzai van de Warande Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het eerste weekend van de driesterren Royal Maroc Tour voerden de Europese ruiters de gisteren boventoon. De Grote Prijs van Teouan werd gisteren prooi voor de Italiaan Juan Carlos Garcia. Suus Kuyten werd eerder op de dag keurig tweede in een 1,45m proef. 

Het podium van de Grote Prijs werd gevuld door Europese ruiters. De overwinning ging naar Juan Carlos Garcia die met de Nonstop nazaat Bonzai van de Warande foutloos bleef over twee manches en daarbij bijna twee seconden sneller was dan de Zwitserse Nadja Peter Steiner met Capuera II (v. Come On). Fransman Olivier Robert legde beslag op de derde plek met Quenelle du Py.

De in Nederland woonachtige Egyptenaar Karim El Zoghby werd met zijn topmerrie Amelia vijfde door een tijdfout in de eerste manche. Suus Kuyten noteerde met haar hengst Billy King 9 strafpunten in de eerste manche en mocht niet meer terugkomen in de tweede omloop.

Een paar uur voor de Grote Prijs was Kuyten meer succesvol. Ze reed de recent bij Zangersheide goedgekeurde Dallas du Domaine Z (v. Darco) naar de tweede tijd in de barrage. Kuyten hoefde alleen Olivier Robert met Courage des Fegie voor zich te dulden, maar liet 7 zeven barrageruiters achter zich.

Klik hier voor de uitslag van de Grote Prijs
Klik hier voor de uitslag van het 1,45m

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook