Ga naar hoofdinhoud

Tienvoudig Olympiade-ruiter Millar niet naar Rio

Ian Millar zal niet naar Rio gaan om zijn eigen record te breken op deze Olympische Spelen. De namen van het team dat Canada zal gaan vertegenwoordigen zijn vandaag bekend gemaakt en de tienvoudige Olymiade-ruiter Millar staat niet op de lijst.

Millar gaf begin dit jaar aan graag voor de elfde keer deel te nemen aan de Olympische Spelen. De Canadese ruiter, die in eigen land bekend staat als ‘Captain Canada’ nam voor het eerst deel in 1972 in München. Sindsdien heeft de ruiter aan alle Spelen meegedaan behalve op de Spelen in Moskou in 1980, die door Canada werden geboycot.

Millars beste paard Dixson, moest afgelopen winter geopereerd worden en was niet op tijd weer fit. Millars dochter Amy, die nu zelf voor het eerst in het team zit heeft haar vader nog aangeboden om haar paard te rijden in Rio, maar daar wilde Captain Canada niets van weten. “Het is een heel groot verschil of je nul Olympiades hebt mogen rijden of één, of tien of elf.”

Het team bestaat nu uit:

Yann Candelemet First Choice (For Keeps x Angard), Tiffany Foster met Tripple X III (Namelus R x Catango Z), Eric Lamaze met Fine Lady 5 (Forsyth x Drosselklang II) en Amy Millar met Heros (Canadian River x Clinton). Kara Chad is met Bellinda (Namelus R x Hors La Loi II) de reservecombinatie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ Worldofshowjumping/ NBCOlympics

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook