Ga naar hoofdinhoud

Top vijf voor Van der Vleuten en Van Asten

Maikel van der Vleuten met Dana Blue Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Na zijn eerste plek in de 1,45m-rubriek eerder op de dag, sloot Maikel van der Vleuten de Brusselse dag af met de derde plaats in de hoofdproef van de dag. Van der Vleuten was niet de enige Nederlander in de top 5, Leopold van Asten pakte de vijfde plek in de rubriek die Scott Brash op zijn naam schreef.

Brash was met Hello Shelby (v. Stolzenberg) de concurrentie dik de baas in deze 1,50m-rubriek. De Brit moest in de 1,45m-rubriek nog achter Van der Vleuten opstellen, maar liet er met een foutloze rit in 65,25 seconden in deze laatste proef van de dag geen twijfel over bestaan. De Amerikaanse Laura Kraut kwam het dichtst bij de tijd van Brash met Zeremonie (v. Cero)  maar was met haar tijd van 66,39 seconden ruim een seconde langzamer.

Nederlanders

Van der Vleuten had voor deze rubriek de Mr. Blue-dochter Dana Blue gezadeld en stuurde de schimmelmerrie in 68,13 seconden foutloos rond. Daarmee was het duo ruim een seconde sneller dan de Zweedse ruiter Peder Fredricson, die Hansson WI (v. Hip Hop) in 69,20 seconden rondstuurde. Van Asten volgde op zijn beurt met VDL Groep Miss Untouchable met 70,56 seconden op de klok en maakte de top 5 compleet.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook