Ga naar hoofdinhoud

Topdressuurpaarden Undercover en Tango naar ICNN Drachten

Het jaar 2012 sluit af met grandioos nieuws voor ICNN Drachten. Edward Gal en Hans Peter Minderhoud hadden hun deelname al bevestigd, maar zullen komend weekend ook hun toppaarden starten op het internationaal dressuurconcours. Met de deelname van Undercover (v. Ferro) en Tango (v. Jazz) wordt het deelnemersveld extra interessant.

Glock’s Undercover is het paard waarmee Edward Gal dit jaar in Londen debuteerde op de Olympische Spelen, goed voor teambrons en een individueel negende plaats. Het talent was afgelopen periode te zien op de topwedstrijden in Lyon en Londen en dit keer dus een stuk dichter bij huis. “Drachten is een super mooie wedstrijd, maar iets kleiner dan Lyon en Londen, met minder toeters en bellen. We hopen dat Undercover hier zijn rust in de proeven weer kan vinden, want hij werd de laatste twee wedstrijden wat druk in de kür op muziek”, vertelt Hans Peter Minderhoud.

Zelf neemt Hans Peter Minderhoud de hengst Glock’s Tango mee, de hengst waarmee hij twee jaar geleden Nederlands kampioen werd. “Tango was in de kür in Lyon best kijkerig, dus voor hem is het ook alleen maar goed dat hij nog een keer loopt. Met Lord Loxley maak ik een internationaal debuut in de Grand Prix. Hij heeft nog maar heel weinig ervaring op een indoorconcours. Edward neemt verder Interfloor’s Next One mee voor de Grand Prix en de getalenteerde Asther de Jeu voor de Lichte Tour. We kijken er naar uit. Het gaat een mooie wedstrijd worden.”

De internationale dressuurwedstrijden vinden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 januari plaats in het Fries Congrescentrum Drachten.

Bron: Horses / ICNN Drachten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook