Ga naar hoofdinhoud

Tweede overwinning voor Doron Kuipers op CSI Eindhoven

Doron Kuipers hier met Kerswin van 't Roosakker FOTO WWW.ARND.NL

Zojuist wist Doron Kuipers met een snelle rit op Indiana van HD zijn tweede overwinning op het CSI Eindhoven te pakken. Eerder deze week won Kuipers de Hansen Dranken Prix met Elcapone M. In de Vakwerk Uitzendgroep Prix zette hij de rest van het veld op grote achterstand. Dominique Roelofsen werd tweede en Jeroen Dubbeldam maakte met zijn derde plaats het Nederlandse feestje compleet.

In de 1.35m-rubriek direct op tijd waren veel ruiters die hun toppaarden lieten opwarmen. Zo kwam regerend Europees en wereldkampioen Jeroen Dubbeldam voor het eerst weer in actie met zijn kampioenschapspaard SFN Zenith N.O.P.. De zoon van Rash R oogde fris en in vorm, hij speelde met de hindernissen. Met alleen twee tijdfouten kwam het duo over de finish.

Doron Kuipers gaat altijd voor de overwinning en ook vanmorgen was hij niet te kloppen met 8-jarige Toulon-dochter Indiana van HD uit het Grand Prix-paard Candy van Pieter Devos. Kuipers reed als enige foutloos onder de 70 seconden, de 68.22 seconden werd door niemand verbeterd. Dominique Roelofsen klokte de tweede tijd (70.11) op de merrie Capri Rubertha R (v. Wender R). Jeroen Dubbeldam zette met Dokyra Fortuna, wederom een merrie nu van Canturano, de derde tijd (72.02) op het scorebord.

De top vijf werd volgemaakt door Remco Been op Lumen Ulady (v. Guidam) en Timothy Hendrix met het eigen fokprodukt Beau Beau (v. Untouchable).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook