Ga naar hoofdinhoud

Vechtlust van Highway M TN beloond met zege

6 Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek x Chellano Z x Darco)
Het venijn zat in de staart. Met Hernandez TN had Zoï Snels de weg als eerste starter in de barrage al verkend. Als laatste kandidaat maakte de stalruiter Van Team Nijhof het karwei vanavond in Kronenberg magistraal af.

De nul in een vlijmscherpe 31.87 seconden was haast niet te geloven. Maar die scherpte kwam zeker ook van Highway M TN. De hengst leek steeds de volgende hindernis zelf op te zoeken en vrat het hout bijna letterlijk op. Snels draaide zeer kort naar de dubbel en reed vol gas door de schuine lijnen. Met de laatste hindernis nog te gaan kon hij het zich zelfs permitteren om zijn hengst nog een keer op te zetten voor een gave afsluitende sprong: 0/31.87.

Laatste lijn

Daar had de concurrentie niet van terug. Inga Schuurman had in de laatste lijn meer tempo en een galop minder, maar in het eerste deel moest zij zich met Cornet’s Boy (v. Cornet Obolensky) gewonnen geven: 0/33.06.

De derde plaats was voor de geweldig van de grond ketsende Herakles (v. Catoki), die zijn amazone Kimberley Winsingh in de laatste lijn een spannend moment bezorgde toen hij in volle vaart op de zijkant van de ring begon te kijken: 0/33.28.

Strakke ronde

Slechts een fractie langzamer was Hampshire VDL (v. Arezzo VDL), die onder Sjoerd Kommers een strakke ronde liep: 0/33.94.

Richard Kapteyn en High Shutterfly verloren wat tijd in de draai naar de dubbel en eindigden op de vijfde plaats (0/34.36).

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook