Ga naar hoofdinhoud

Spannende strijd verwacht in VHO Trofee en Grote Prijs

Donderdagavond 4 februari op de KWPN Hengstenkeuring in 's-Hertogenbosch is vooral bedoeld voor de springpaardenliefhebbers. Dan wordt onder andere de VHO Trofee, een wedstrijd voor KWPN-hengsten over 1,40 m, verreden.

De reservekampioen van de Isah Cup, Dantos HBC (v. Cantos), is een van de deelnemers onder Willem Greve. Ook de Caredento-zoon Dakar VDL debuteert in de VHO Trofee met James Billington. Nog twee jaargenoten strijden voor het eerst mee om deze ereprijs: Durango VDL (v. Zirocco Blue VDL) met Lennart de Boer en Don Diablo HX (v. Vittorio) met Michel Hendrix. De laatste drie zaten elkaar dicht op de hielen tijdens de Isah Cup. De imponerend springende Baltic VDL (v. Quaprice Z) is het tweede paard waarmee James Billington gaat proberen de Trofee mee naar huis te nemen. Eén van de talenten van Team Nijhof, Starpower (v. Stakkato) gaat met Zoi Snels van start.

In de Grote Prijs over 1,50 m staan hengsten op de startlijst waarvan bekend is dat het goede fokhengsten zijn, maar fokkers zien de hengsten zelf ook graag presteren. Carrera VDL (v. Cardento) werd recent erkend door het KWPN en laat het publiek zijn talent graag zien. Springkanon Eldorado van de Zeshoek (v. Clinton) had vorig jaar een pechfout, maar is nu beducht op revanche. Stakkato-zoon Spartacus laat met Henk van de Pol goede dingen zien in de sport en op de Hengstenkeuring zijn zij er ook bij. Ook Zapatero VDL (v. Chin Chin), de winnaar van vorig jaar, en de aan een sterke internationale sportcarrière bouwende Zavall VDL (v. Casall) gaan tot het uiterste. Arezzo VDL (v. Chin Chin) en Quality Time (v. Quantum), die vorig jaar Zapatero VDL voor moesten laten gaan in de Grote Prijs, zijn er dit keer weer bij en zullen de piste gebrand op de winst betreden. Larino-zoon Carrera sprong vorige maand nog zeer goed in het Duitse Frankfurt.

Klik hier voor meer informatie over de KWPN Hengstenkeuring.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.