Ga naar hoofdinhoud

Vierde plek voor Smolders en overwinning voor Van der Vleuten

Harrie Smolders met Don VHP Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten zette zojuist een strakke foutloze rit neer in de snelle tijd van 59.47 seconden in de vijfsterren 1.40 rubriek in Oslo met de merrie Kisby (v. Kaiserwind). Hij bleef hiermee de Ier Shane Breen met Baloubet du Rouet-zoon Acoustik Solo du Baloubet nipt voor en greep de overwinning. De Noorse Victoria Gullliksen reed Billy Blue Bell (v. Billy Congo) naar de derde plek.

Billey Twomey stuurde Tin Tin (v. Cavalier) vanavond naar de overwinning in de 1.50 rubriek. De combinatie heeft de smaak te pakken, vorige week behaalden ze ook al een overwinning in de 1.60 proef van de 'Horse of the Year Show' in Birmingham. De beste Nederlander in deze rubriek was Harrie Smolders met Don VHP Z op de vierde plek. 

Harrie Smolders reed eveneens een foutloze rit in de 1.40 rubriek met Concorde-nakomeling Aiyetoro, maar de tijd van 69.80 seconden was net niet snel genoeg voor een plaatsing. Hij eindigde als dertiende in het klassement.

De beide Nederlandse combinaties Henk van der Pol met Willink en Leopold van Asten met VDL groep Zidane reden een rustig rondje in de 1.40 rubriek en noteerden daarmee een aantal strafpunten voor tijd.

De Italiaanse Matilde Giorgia Bianchi reed Coeur Blesse Z (v. Conterno Grande) naar de vierde plek gevolgd door de Britse Jessica Mendoza met Ramiro de Belle Vue.

Vierde plek voor Smolders in de 1.50 rubriek
Geen Nederlanders in de top drie in de vijfsterren 1.50 rubriek in het Noorse Oslo. Harrie Smolders zette een snelle tijd neer met Don VHP Z, goed voor de vierde plek. Het was de Ier Billey Twomey die met de schimmel Tin Tin (v. Cavalier) de overwinning greep. De Braziliaan Doda de Miranda stelde zich met de merrie AD Nouvelle Europe Z als tweede op, gevolgd door Daniel Deusser met Cornet d’Amour.

De Brit Joe Clee reed naar de vijfde plek met Utamaro d’Ecaussines (v. Diamant de Semilly).

Maikel van der Vleuten moest na zijn overwinning in de 1.40 rubriek nu genoegen nemen met de tiende plek met VDL groep Arera C (v. Indoctro). De beide KWPN-hengsten Spartacus TN met Henk van der Pol en Arezzo VDL met Jur Vrieling noteerden vanavond vier strafpunten.

Klik hier voor de uitslagen van de 1.40 rubriek.
Klik hier voor de uitslagen van de 1.50 rubriek. 

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook