Ga naar hoofdinhoud

Watermill Quint, Golden Star en Divolette van Beek winnaars tweede selectie GMB competitie

In Laag Soeren stond afgelopen zaterdag de tweede selectiewedstrijd van de GMB competitie op het programma. Watermill Quint won bij de vijfjarigen, Golden Star stond bovenaan bij de vierjarigen en Divolette van Beek nam bij de rubriek zes- en zevenjarigen het oranje lint in ontvangst.

Opvallend was het aantal goedgekeurde hengsten dat aan de start kwam. Watermill Quint van Jan Greve wist de sterk bezette rubriek voor vijfjarigen te winnen. Ook  de KWPN-hengst, Floris TN (Quality Time uit Arisinaa elite IBOP-spr v.Vancouver, fokker H. Breukink uit Vorden), de KWPN-hengst Fibonacci (Carambole uit Waomi stb pref v.Pythagoras, fokker J.W. Greve uit Haaksbergen) en Power Blue van het Breezerhof Z (Plot Blue) lieten hun talent en kwaliteiten goed zien in deze rubriek.

Bij de vierjarigen werd Global Champion TN  tweede. En in de rubriek voor zes- en zevenjarigen werden de KWPN-goedgekeurde hengst Starpower TN (Stakkato uit Enjoy v.Escudo I, fokker M. Schaefer uit Vechelde) en I ‘m Special de Muze TN respectievelijk derde en vierde onder Zoï Snels.

Bij de zes- en zevenjarigen die traditiegetrouw in handicap werd verreden was Ellen Zwijnenberg met de patente zevenjarige merrie Divolette van Beek (Vigaro x Indoctro, gefokt door G. Herrijgers uit België de concurrentie te snel af. Joey Lansink kwam nog het dichtst in de buurt. Met Delliebanta had hij ruim een seconde meer nodig om het parcours dat was opgesteld door Carel Hissink foutloos af te leggen. Dellibanta stamt af van Calvino Z x Babouche van het Gehucht en is gefokt door E. Kuijer uit Dwingelo.

Watermill Quint wist de rubriek voor de vijfjarigen te winnen. Onder Maud Roosendaal was de bruine hengst van Jan Greve bijna twee seconden sneller dan Michael Kearins met de door F.J.G. Van Boxtel gefokte Fix-Date (Hamlet x Notaris). De derde stek ging naar Gwendolyn Krabbe met Forlando (Querly Elvis x Wittinger VDL, gefokt door W. Vlot uit Nieuwleusen.

Bij de vierjarigen kreeg de laatste starter Judith Vetker met de Vigo d’Arsouilles-nakomeling Golden Star de meeste punten van de juryleden Ivan Okkerman en Mense Toering. Deze opvallende grote vos met witte manen en staart toonde veel vermogen en afdruk. De Calvaro Z nakomeling, Global Champion TN bezette de tweede plaats. De derde prijs was voor Gangster (Ukato x No Limit) gereden en gefokt door Rielke Roeland.

Klik hier voor de volledige uitslag van de wedstrijd in Laag Soeren.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook