Ga naar hoofdinhoud

Wereldbekerkwalificatie voor Beezie Madden

Beezie Madden stuurde de vermogende Cortes C (v. Randel) zaterdagavond naar de overwinning in de Grote Prijs annex wereldbekerkwalificatie in Wellington. “Cortes heeft fysiek gezien heel veel kwaliteit. Hij kan alles springen. Maar hij is erg gevoelig en maakt zich snel zorgen”, beschrijft Beezie Madden de elfjarige zwarte ruin van haar topsponsor Abigail Wexner die ook Simon in eigendom heeft.

De Braziliaanse parcoursbouwer Guilherme Jorge had een mooi parcours neergezet, want van de zesenveertig deelnemende combinaties bleven er negen foutloos. Katie Dinan werd tweede met Nougat du Vallet (v. Scherif d’Elle), Shane Sweetnam schoof aan als derde met Amaretto d’Arco (v. Darco).

In de laatste dikke rubriek van de zesde WEF-week, het 1.50 op zondag, bleven zeventien van de 58 deelnemers foutloos. Er moest dus hard gereden worden om hoog te eindigen. Geen probleem voor winnaar McLain Ward en zijn komisch springende Rotchild (v. Artos). “Het is niet bepaald het meest klassieke plaatje ter wereld, maar hij is jaar in, jaar uit een winnaar voor me geweest”, lacht Ward.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.