Ga naar hoofdinhoud

Will en Mic Mac du Tillard pakken zege Abu Dhabi-Grand Prix

David Will en Mic Mac du Tillard Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

De zege in de wereldbekerwedstrijd in Abu Dhabi was vanmiddag een prooi voor David Will en Mic Mac du Tillard. De Duitse ruiter stuurde de zeventienjarige Cruising-dochter bijna een halve seconde sneller foutloos rond in de tweede ronde dan zijn concurrenten en stelde daarmee zijn overwinning veilig.

De Puerto Ricaanse Maria Perez kon het dichtstbij de foutloze tijd van Will komen. In het zadel van Quitana 11 kwam de amazone in 43,69 seconden aan de finish, terwijl Will de eindstreep passeerde in 43,29 seconden.

Luis Escobar en Pour le Poussage waren ruim een seconde langzamer dan Perez, maar het Spaanse duo was zelf wel ruim vijf seconden sneller dan Jörg Naeve, die net naast het podium eindigde. De Duitser kwam in deze Grand Prix aan de start met Benur du Romet en liet de ruin van Balou du Rouet in 49,95 seconden over de eindstreep galopperen.

Top vijf

De top 5 werd verder compleet gemaakt door Abdulrahman Alrajhi met Chilli Pepper van de Helle. De Saoediër, die vorig jaar deze WB-wedstrijd op zijn naam schreef met de ruin van Cumano, liep nu tegen vier strafpunten aan in de eerste ronde, zodat hij ondanks zijn vierde tijd, genoegen moest nemen met de vijfde plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook