Ga naar hoofdinhoud

World of Dreams CSI2* Grand Prix voor Megan Laseur

Het was geen droomwereld waarin Megan Laseur vanmiddag verbleef. Voor de 19-jarige amazone kwam op Den Goubergh een droom uit:  ze won met haar paard Bleu Bayou de Grote Prijs van Roosendaal. Laseur boekte hiermee haar eerste overwinning in een Grand Prix op 2*-niveau. In de barrage liet ze de Duitser Tobias Meyer en Siebe Kramer achter zich.


Megan Laseur reed met de machtige schimmel Bleu Bayou een ijzersterke barrage. De 10-jarige zoon van Berlin, die eerder ook al door Kevin Staut en haar broer Mitch gereden werd, stond er goed aan en het paar zette een tijd van 38.86 seconden op de klokken. Alleen Doron Kuipers en Timothy Hendrix waren sneller op hun merries AD Blossom en Beau Beau, maar beide combinaties moesten dat bekopen met een balk. Zij werden in eindklassement zevende en achtste.

Tobias Meyer zag zijn poging op Indora (v. Indorado) stranden op een paar tienden. Hij klokte een tijd van 39.10 seconden. Siebe Kramer zat daar vlak bij met Zizi Donaldson, 39.38 was de tijd van Kramer met de Quidam de Revel-merrie.

Ook Piet Raijmakers jr. ging nul in de barrage met Van Schijndel’s Dominus (v. Berlin) en werd vierde. Op de vijfde plaats kwam Noora Al Qaoud op Annalita (v. Argentinus) ook met een foutloze ronde. De zesde foutloze in de barrage was Linn Widmark op Coleburn (v. Cardento).

1* Grand Prix voor Kuipers

Eerder op de dag werd de Big Tour 1* Grand Prix verreden. Na een spannende barrage ging Doron Kuipers op Dazard (v. Andiamo) met de winst naar huis. Wiljan Laarakkers werd met een tiende geklopt. Laarakkers had de merrie Duchesse de Pomme (v. Lambada Van Berkenbroeck) onder het zadel. Sanne Thijssen kwam met Celine MZ (v. Crusador) 3 tiende tekort op de tijd van Kuipers.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook