Ga naar hoofdinhoud

Zangersheide neemt maatregelen na Rhino-uitbraak in Belgisch Limburg

Sinds vorige week wordt de regio Belgisch Limburg opgeschrikt door meldingen in verband met Rhinopneumonie. Het virus brak uit op een manege in Alken, er zijn inmiddels vier paarden overleden en momenteel staan er zeven paarden met koorts. Stoeterij Zangersheide, gelegen in Lanaken en daarmee niet ver van Alken, heeft haar programma voor komend weekend aangepast.

De open dagen en de hengstenpresentatie van Stoeterij Zangersheide op zaterdag 21 en zondag 22 februari gaan gewoon door. Zangersheide heeft besloten om de voorjaarshengstenkeuring uit te stellen; deze wordt nu gehouden in het paasweekend op 3, 4 en 5 april en valt dus samen met de Z-Tour.

Aanstaande zaterdag en zondag opent Stoeterij Zangersheide vanaf 12.00 uur de poorten van het domein voor het grote publiek en hebben de bezoekers de gelegenheid om de dekhengsten te leren kennen en een kijkje te nemen in het reilen en zeilen van het bedrijf. Zangersheide toont ook haar nieuwe aanwinsten Sir Obolensky Z, Dominator 2000 Z en Cornado II Z, de ‘rising star’ van Christian Ahlmann.

Bron: Horses/Zangersheide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook