Ga naar hoofdinhoud

Zege voor Michael Duffy in Provincie Noord-Holland Prize

Michael Duffy met Castlefield RubinusFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Michael Duffy en Castlefield Rubinus gingen er zojuist in de Provincie Noord-Holland Prize in Amsterdam met de overwinning vandoor. De Ierse ruiter kwam als derde in de ring in de barrage en verwees met zijn razendsnelle rit John Whitaker naar de tweede plaats. Glenn Knoester zorgde met de vijfde plek voor het beste Nederlandse resultaat.

Slechts vier van de 38 combinaties plaatsten zich voor de barrage van de 1,45m-rubriek op Jumping Amsterdam vanmorgen, twee combinaties kregen een tijdfout in de basisomloop en maar liefst zes combinaties verlieten vrijwillig voortijdig de ring.

Barrage

Daniel Deusser mocht als eerst van start in de barrage en de Duitse ruiter zette een snelle foutloze rit neer met Equita van t Zorgvliet (v. Cassini I). John Whitaker kwam als tweede in actie met Argento. De 62-jarige Brit, die vier jaar geleden in Amsterdam de Grote Prijs won, was net als Deusser foutloos, maar was dik een halve seconde sneller en nam de leiding over van de Duitser.

Nog sneller

Michael Duffy kwam als derde in de ring met Castlefield Rubinus en bleef niet alleen foutloos, maar verbeterde op zijn beurt de tijd van Whitaker met bijna een halve seconde. Het jonge Ierse toptalent eindigde met deze prestatie op de eerste plaats met de Rock Forever-zoon.

“Ik heb de ronde van John gezien en ik dat ‘oh my’ hoe ga ik dat verbeteren, maar ik heb mijn best gedaan en het lukte”, aldus de 21-jarige ruiter na afloop.

Top vijf

Glenn Knoester was met Clint Easter (v. Clinton) goed voor het beste resultaat. Het duo kreeg een tijdfout in de basisomloop en eindigde daarmee op de vijfde plek achter William Whitaker met Ilusionata Van´t Meulenhof. De Britse ruiter kreeg zeven strafpunten in de barrage.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook