Ga naar hoofdinhoud

Turkington gaat Nederlanders voorbij in Geesteren

Update
Meike Zwartjens met Twister de la Pomme. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Ierse Emily Turkington heeft met Cornet (v. Cornet's Prinz) de Grand Prix van Twente gewonnen. De tweede plaats ging naar Victor Mariano Luminatti met KWPN-merrie Idette (v. Eldorado vd Zeshoek). Bernardo Cardoso de Resende Alves, eveneens uit Brazilië, werd derde met El Torreo de Muze (v. Taran de la Pomme).

De Grote Prijs, gesponsord door Erve Maathuis, de Provincie Overijssel en Auto Haarhuis, kende een vlotte start. In eerste instantie leek het alsof de barrage goed gevuld zou raken. Maar nadat van de eerste vier drie naar de barrage gingen, bleek het toch een heel delicaat parcours met een aantal voorwaartse afstanden die niet voor iedereen vlekkeloos verliepen. Uiteindelijk mochten 13 combinaties naar de barrage, waaronder vijf Nederlanders.

Zwartjens en Martens op vier en vijf

Meike Zwartjens zette het beste Nederlandse resultaat neer met Twister de la Pomme (v. Darco). Het duo werd vierde met twee foutloze omlopen. Direct daarachter zat Mark Martens, die met Kinmar Quality Hero (v. Obos Quality 004) vorige week nog meesprong met het winnende Nederlandse team in de EEF-landenwedstrijd van Drammen. “Ik ben echt heel blij. In het hele parcours en de barrage liep het zoals ik het tijdens het verkennen in mijn hoofd had. Van mezelf wist ik dat ik ondertussen wat meer ervaring heb en dat ik daarom misschien wel wat gemakkelijker zou kunnen rond komen. Een paar weken geleden heb ik bij een CSI3* in München ook op gras gereden en dat was een mooie voorbereiding voor Geesteren”, vertelt Zwartjens.

Alleen maar complimenteus

Dat ze al als tweede starter de ring in moest voor de beslissende omloop maakte het karwei voor haar niet lastiger. “Het zou zelfs wel eens beter voor me kunnen zijn geweest dat ik de rest niet al heb kunnen zien rijden. Voor een Grote Prijs waren er best veel nullers, waaronder een aantal heel snelle. Dus ik moest hoe dan ook proberen mooi vlot te rijden en korte bochten te nemen.” Over Twister de la Pomme, die nog maar tweeënhalf was toen hij bij Stal Tivoli in Raalte welkom werd geheten, kan ze alleen maar complimenteus zijn. “Hij is super lief in de omgang en wil heel graag alles voor me doen. Met zijn instelling is het heel fijn springen op een hoger niveau. Ik hoop dat ik nog een tijdje plezier van hem kan hebben. Ik heb nu ook best een aantal jongere paarden die ik hopelijk kan opleiden van het zadelmak maken tot het hoogste niveau.”

Moerings

Veel mensen hoopten of verwachtten dat Bas Moerings opnieuw de hoofdprijs zou pakken. In 2022 was hij de verrassende winnaar van deze GP. Moerings – laatste starter in de barrage met Ipsthar (v. Denzel vh Meulenhof) – had ook de snelste tijd, maar een klein tikje hield hem van de overwinning af.

Uitslag

Bron: Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.