Ga naar hoofdinhoud

Vierde plaats in 1,30m voor Leon Thijssen

Foto De Paardenkrant
Gisteren werd Leon Thijssen vierde in de 1,30m op het CSI2* in Vilamoura. Dit deed hij met Zorro, een negenjarige ruin van Riverman. Thijssen reed in de tweede fase in 29,77 seconden foutloos naar de finish. De Brit Graham Lovegrove pakte de eerste plaats met Ali (v. Arpeggio).

Graham Lovegrove was de snelste in tweede omloop met een tijd van 26,70 seconden. Op de tweede plaats eindigde zijn landgenoot James Smith met Zeb,een negenjarige KWPN-er van Casco. Smith had in de tweede fase twee seconden meer nodig dan Lovegrove. De derde plaats was eveneens voor Groot-Brittannië met Chloe Aston en Amarage (v. Armitage). Zij klokten af op 29,17 seconden.

Op de vierde plaats eindigde dan Leon Thijssen met Zorro, als enige Nederlandse combinatie in de topvijf. De vijfde plaats was namelijk voor de eveneens Britse Paul Barker en Zandigo V. De eerstvolgende Nederlandse combinatie in het klassement van deze proef op 1,30m was Amber Fijen met Rivolia D’Icha, een achtjarige dochter van L’Arc de Triomphe. Zij  werd 31ste nadat ze 4 strafpunten op haar rekening kreeg in de eerste omloop. Dit deed Fijen binnen de tijd van 38,31 seconden. Peter Bulthuis en Carol Fz-Bz (v. Come On) bleven op de 38ste plaats hangen nadat ze een tijdstrafpunt kregen in de eerste omloop voor hun tijd van 57,60 seconden. Maurice Ruisbroek had 3 strafpunten met Figaro de la Vie (v. Berlin), en werd zo 53ste.

In de 1,35m Medium Tour A was Harrie Smolders de best presterende Nederlander. Met Azzedine Z (v. Argentinus) wist hij de zestiende plaats te bemachtigen. Dit deed hij met een foutloze ronde binnen 74,49 seconden. De winst in deze proef was voor de Ier Trevor Breen. Hij wist met de KWPN-merrie Oms Wendeliena (v. Orame) zijn foutloze ronde te rijden in 59,68 seconden. Leon Thijssen had vier strafpunten met Anna (v. Quidam) en een tijd van 65,62 seconden. Dat was goed voor plaats 26. Met Tyson (v. Numero Uno) werd Thijssen 43ste met zes strafpunten.

Verder in het klassement kon Anouk De Ruijter 40ste worden met Abu Dhabi Gold (v. Contendro). Vincent Vermeulen en Welly (v. Polytraum) strandden op plaats 45 met acht strafpunten, Maurice Ruisbroek en Taloubet (v. Baloubet) werden 51ste, Amber Fijen en Zambezi (v. Nonstop) 52ste terwijl Peter Bulthuis en Winnetou (v. Rhodium) bleven steken op de laatste plaats.

In de Medium Tour B kon Edwin Smits met Indigo de la Velle CH (v. Ideal) achtste worden na een foutloze omloop van 66,7 seconden. De Franse Julien Gonin en Quapitale du Lavoir (v. Heartbreaker) wonnen deze proef met een tijd van 58,9 seconden. Leon Thijssen en Soul Sister (v. Gentleman) hadden acht strafpunten en werden zo 47ste. Anouk Kort en Zandor werden 56ste nadat ze twaalf strafpunten aangerekend kregen.

Klik hier voor de uitslag van de 1,30m.
Klik hier voor de uitslag van de 1,35m.

 

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook