Ga naar hoofdinhoud

Weishaupt wint bijrubriek Gothenburg, Smolders beste Nederlander

Philip Weishaupt, hier met Souvenir. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voor de tweede paarden van de EK-gangers was gisteravond in het Ullevi Stadion in Gothenburg een Twee Fasenrubriek over 1,45m. Philipp Weishaupt was hierin de beste met Carvagio Z (v. Caritano Z). Harrie Smolders zette het beste Nederlandse resultaat neer. Op Hos d'O (v. Dollar de la Pierre) reed hij dubbel nul en belandde op de twintigste plaats door een langzame tijd in de tweede fase.

De helft van de 41 deelnemers wist de tweede fase foutloos af te leggen. Harrie Smolders was met de tienjarige Hos d’O hiervan de langzaamste. Ruben Romp was de tweede Nederlander in de proef en kreeg met Dakar (v. Nabab de Reve) in de eerste fase een balk en werd daardoor 32ste.

Philipp Weishaupt sprong met Carvagio Z het snelste rond en zette 25,75 seconden op de klokken met de elfjarige zoon van Caritano Z. De Duitser rijdt het paard sinds oktober en wist direct al derde te worden in de GP van Helsinki.

De Oostenrijker Christian Rhomberg reed Corbusier (v. Cristallo) naar de tweede plek in 26,40 seconden. Voor Nadja Peter Steiner uit Zwitserland was er de derde plek met de Casall-merrie Celeste 26.

Vanavond om 20.30 uur gaat het springen in Gothenburg weer verder met de tweede ronde van de landenwedstrijd. Het Nederlandse team heeft zich hiervoor nipt geplaatst. Harrie Smolders gaat als eerste van start in de finale wedstrijd.

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor de livestream van FEI (betaald)

Klik hier voor de volledige startlijst.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook