Ga naar hoofdinhoud

Schuurman omheiningen

Ontzorgen door kennis van de sector

Schuurman Hindernissen & Omheiningen is al ruim veertig jaar toonaangevend in de paardensector. Paradepaardje is de fraaie grenenhouten omheining, die de afgelopen decennia bij zowel een groot aantal topsportstallen als particulieren werd aangelegd. Daarnaast levert het familiebedrijf kunststof omheiningen, hindernissen, solariums, zadelsteunen, hoofdstelhouders en dressuurringen in binnen- en buitenland.

 

Foto: Schuurman Hindernissen & Omheiningen

Tot nu toe werd alles wat een lange levensduur moest hebben verduurzaamd met creosootolie. Sinds kort kunnen de vertrouwde hekwerken en poorten van Schuurman ook geleverd worden met een nieuwe manier van houtverduurzaming. Het hout wordt nu verduurzaamd met Ultrafix. Dit is reukloos, onderhoudsvrij, gaat niet zweten en geeft dus niet af. Bovendien is het net zo duurzaam als hout dat behandeld is met creosootolie.

Van boven tot onder gecertificeerd

Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen uit Scandinavië en Michèl Hazeleger, mede-eigenaar van Schuurman Hindernissen & Omheiningen, is er trots op dat de volledige bewerking en verduurzaming van het hout in Nederland wordt gedaan. “Het verduurzamen is één van belangrijkste onderdelen van het bewerkingsproces. Dit bepaalt namelijk de levensduur van de omheining. Het bedrijf dat dit voor ons verzorgt heeft niet voor niets het predicaat Hofleverancier gekregen. Het verduurzamingproces is van A tot Z gecertificeerd”, vertelt Hazeleger.

Foto: Schuurman Hindernissen & Omheiningen

Gesneden koek

Het hele team van Schuurman heeft met paarden gewerkt en die ervaring maakt dat ze klanten volledig kunnen ontzorgen. “Aan een heleboel aspecten wordt vaak niet gedacht, maar voor ons is het gesneden koek”, vervolgt Hazeleger, die omheiningen van 100 meter levert maar ook de montage van 20 kilometer verzorgt. “Vaak denken mensen dat het gelijk geld kost als wij langskomen, maar we denken in eerste instantie gewoon mee. We praten over de wensen, lopen samen door de wei en de klant kan zijn vragen neerleggen. Vele toppaarden lopen al hun hele leven achter onze omheiningen, dus het moet toch iets met ze doen”, lacht Hazeleger.

Sponsorhindernissen

Naast de houten omheiningen levert het Achterhoekse bedrijf omheining van schrikband, permanent kabel en kunststofomheining uit het topsegment. Deze kunststof omheining is er in de kleuren donkerbruin en wit. Verder produceert het bedrijf alle voorkomende hindernismaterialen en levert voor zowel het oefenparcours thuis als voor de internationale wedstrijden uit voorraad. Schuurman verzorgt ook de volledige productie van sponsorhindernissen voor het bedrijfsleven en overheid. “In overleg met de klant maken we het ontwerp. We kennen de FEI-regels en weten precies wat kan en wat niet kan.”

Sponsored by:

>> Meer informatie over Schuurman Hindernissen & Omheiningen

>> Naar dossier Stal & Erf