Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapport Kempinski

Kempinski

9 Kempinski v Darco x Ckinalaris ster v Lupicor hoofd
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 056002W00309420
GEBOORTEDATUM 7-3-2015
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 169 cm
KLEUR VOS
GEREGISTREERDE(N) STAL HENDRIX (KESSEL)
Fokker(s)
NAAM WOONPLAATS
J. HOPPENBROUWERS WAALWIJK

Verrichtingscijfers

OMSCHRIJVING WAARDE

9 Kempinski v Darco x Ckinalaris ster v Lupicor hoofd
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Stap 6
Draf 6
Houding en balans 7.5
Galop (2x)8.5
Reflexen (2x)8
Techniek (2x)8
Vermogen 8
Rijdbaarheid 9
Instelling 8.5
Aanleg als springpaard 8
Totaal 82.5

Jaarverrichting 2018
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Kempinski is een goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is voldoende aansprekend. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en een steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken en ruim voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende aangesloten en voldoende bespierd. De croupe is hellend, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien linksvoor licht toontredend. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm, goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:

Darco, de vader van Kempinski, is een van de meest succesvolle springpaardenverervers van de laatste decennia te noemen. Zelf was Darco zeer succesvol onder Ludo Philippaerts, o.a. met de zevende plaats op de Olympische Spelen van Barcelona. De moeder van Kempinski is de stermerrie Ckinalaris (v.Lupicor) die op de keuring 80 punten voor exterieur en springen kreeg. Lupicor was zelf actief op het hoogste niveau in de sport onder Marco Kutscher en is in staat gebleken ook Grand Prix-nakomelingen te kunnen geven. Grootmoeder Nalaris (v.Iroko) voert het keur, preferent en prestatiepredikaat en bracht onder andere de internationale 1.50m en 1.45m-springpaarden Donnalaris (v.Calido I) en Santa Caterina (v.Cavalier) en een 1.30m-paard van Corland. Ook haar moeder Jolaris, een elite, preferente, prestatiemerrie van Nimmerdor staat aan de basis van een lange rij sportpaarden. Rechtstreeks bracht ze de internationale springpaarden Zip (v.Trior R), C’Est la Vie (v.Namelus R) en Within Temptation (v.Mermus R). Ze is grootmoeder van onder andere de internationale paarden Captain (v.Unaniem), Ephonie (v.Vingino), Expert (v.Tangelo van de Zuuthoeve) en de KWPN-hengst Gullit HBC (v.Cantos) en overgrootmoeder van KWPN-hengst Heart Touch (v.Untouched). Uit deze stam komt ook de eveneens dit voorjaar goedgekeurde Carrera VDL-zoon Kallmar VDL.

Onderzoekrapport:

Kempinski is een eerlijke, betrouwbare en ongecompliceerde hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte met een duwend achterbeen. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en een goede balans. De galop is lichtvoetig met een goede ruimte en balans. Kempinski springt goed met het lichaam naar boven met goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek. De sprong achter wordt ruim voldoende tot goed afgemaakt waarbij op de sprong het achterbeen soms wat lang blijft. Kempinski lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Kempinski veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kempinski kan de galop, springkwaliteit, rijdbaarheid en instelling verbeteren in de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Ckinalaris is een goed ontwikkelde goed merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is sprekend.

De nek is matig van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, goed van lengte en voldoende van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte.

De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De rug is goed van lengte en goed van bespiering.

De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.

De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en voldoende van bespiering.

De broekspier is voldoende van lengte.

Het voorbeen is correct gesteld.

Het achterbeen is correct gesteld.

De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is zuiver, goed van ruimte en goed van souplesse.

De draf is voldoende van ruimte met een voldoende houding en een ruim voldoende ondertredend achterbeen. Het gebruik van het voorbeen is vlak.

De galop is voldoende krachtig, goed van ruimte, voldoende gedragen met een goede houding.

Stokmaat: 1.67m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.