Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapport van Kaliber

Kaliber

19 Nevado vh Ven Z v Nabab de Rêve x Ulrieke Z v Ukato
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 056015Z55622315
GEBOORTEDATUM 15-6-2015
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 172 cm
KLEUR BRUIN
GEREGISTREERDE(N) E. SCHEP (TULL EN ‘T WAAL)
Fokker(s)
NAAM WOONPLAATS
A. VERSCHELDE MAASEIK

Verrichtingscijfers

OMSCHRIJVING WAARDE
Stap 7
Draf 7
Houding en balans 6.5
Galop (2x)8
Reflexen (2x)7.5
Techniek (2x)8
Vermogen 9
Rijdbaarheid 7.5
Instelling 8.5
Aanleg als springpaard 8
Totaal 80

Jaarverrichting 2018
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Kaliber is een royaal ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend met iets zware kaken. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende aangesloten en ruim voldoende bespierd. De croupe is licht hellend, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien met name rechtsvoor frans gesteld. Het achterbeen correct gesteld maar iets lang. De koten zijn wat kort en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm, goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:

De vader van Kaliber is de Belgische springvererver Nabab de Rêve, de zoon van Quidam de Revel die onder Philippe Lejeune zeer succesvol was op Grand Prix-niveau. Hij is de vader van diverse medaillewinnende paarden zoals Vigo d’Arsouilles van Philippe Lejeune en Glock’s London van Gerco Schröder. De moeder van Kaliber is de Ukato-dochter Ulrieke Z. Ukato stamt af van de springpaardenvererver Stakkato. Ukato overleed jong, maar wist zich in de sport sterk te profileren onder Willem Greve. Het duo won onder andere de GP van Hagen, Dresden en Salzburg. Ulrieke’s moeder Ursela is een dochter van Oramé en haar moeder Gre is een elite preferente prestatie-merrie van Nimmerdor. Deze Gre bracht 1.30m-paarden van Lux, Burggraaf en Cash en een 1.35m-paard van Corland. Daarnaast is ze de grootmoeder van onder andere het Grand Prix-springpaard Copa Cabana (v.Cartano) van Mark Bluman, de internationale springpaarden Aeolus (v.Landor S, 1.50m), Babylon (v.Argentinus, 1.40m), Watson 149 (v.Numero Uno, 1.45m), Ustinov (v.No Limit, isp), Granito Noordenhoek (v.Corland, 1.30m) en Emerald de Lux (v.Emilion, 1.30m).

Onderzoekrapport:

Kaliber is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken maar heeft nog moeite met de aanleuning. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte met een duwend achterbeen. In beweging gaat de hengst op de voorhand en heeft ruim voldoende balans. De galop is krachtig met veel ruimte. Kaliber springt goed met het lichaam naar boven met ruim voldoende tot goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek. De sprong achter wordt goed afgemaakt waarbij op de sprong het achterbeen soms wat lang blijft. Kaliber lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Kaliber veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kaliber kan formaat toevoegen en de galop en springkwaliteit en met name vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Ulrieke Z is een goed ontwikkelde, aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.

De nek is ruim voldoende van lengte met een voldoende lichte hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.

De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De rug is goed van lengte en goed van bespiering.

De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.

De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien hol en onderstandig.

Het achterbeen is lang en steil gesteld.

De koten zijn goed van lengte en week gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld, de linker hoef is smaller en hoger.

Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

De stap is goed van ruimte en ruim voldoende van souplesse.

De draf is ruim voldoende van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen.

De galop is ruim voldoende krachtig, goed van ruimte met een goede balans.

Stokmaat: 1.67m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.