Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapport van Kallmar VDL   

Kallmar VDL

4 Kowboy v Carrera VDL x Geluk Olaris elite ibop prok v Indorado
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201508228
GEBOORTEDATUM 31-3-2015
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 165 cm
KLEUR VOS
GEREGISTREERDE(N) VDL STUD (BEARS FR)
Fokker(s)
NAAM WOONPLAATS
H.B. DIRKSEN TIRNS
M.A. HIJLKEMA TIRNS

Verrichtingscijfers

OMSCHRIJVING WAARDE
Stap 6.5
Draf 7
Houding en balans 8
Galop (2x)8.5
Reflexen (2x)9
Techniek (2x)9
Vermogen 9
Rijdbaarheid 8.5
Instelling 8
Aanleg als springpaard 9
Totaal 87.5

Jaarverrichting 2018
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Kallmar VDL is een goed ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is iets lang en voldoende aansprekend met een attent oog. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is zeer goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken, goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn voldoende aangesloten en ruim voldoende bespierd. De croupe is licht hellend, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien met name rechtsvoor licht frans. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is iets fijn en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm, goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:

De KWPN-erkende Carrera VDL, de vader van Kallmar VDL, sprong onder het zadel van Jur Vrieling naar indrukwekkende resultaten in onder andere de Grand Prix’ van Oldenburg en Maastricht en zij waren derde in de Masters van Olympia in Londen. Carrera VDL is een zoon van de eveneens erkende Cardento (v.Capitol I), die onder het zadel van Peter Eriksson zilver won voor het Zweedse team op de Olympische Spelen van Athene, het EK in Arnhem en het WK in Jerez de Frontera. Kallmar VDL’s moeder Geluk-Olaris is een elite merrie die met onder andere een 8,5 voor vermogen slaagde voor de IBOP en momenteel in het 1.30m springt. Zij stamt af van de keurhengst Indorado, net als haar volle broer Brugal VDL, die bij het NRPS en sBs is goedgekeurd en op internationaal 1.50m-niveau is geklasseerd. Hun moeder Solaris (v.Guidam) voert de predikaten keur, preferent en prestatie en bracht ook nog een 1.30m-paard van Cardento. Uit deze moederlijn komen diverse bekende springpaarden zoals de Grand Prix-paarden Olona (v.Indorado) en Platini VDL (v.Freedom Z) en ook de KWPN hengsten Gullit HBC (v.Cantos), Heart Touch (v.Untouched) en de eveneens dit voorjaar goedgekeurde Darco-zoon Kempinski komen uit deze stam.

Onderzoekrapport:

Kallmar VDL is een eerlijke, betrouwbare, iets delicate hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende tot ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. De galop is lichtvoetig, actief met een goede ruimte en veel balans. Kallmar VDL springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter zeer goed wordt afgemaakt. Kallmar VDL lijkt voorzichtig en toont zeer veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Kallmar VD zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kallmar VDL de galop verbeteren en reflexen, techniek en atletisch vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Geluk-Olaris is een goed ontwikkelde rijtypische en aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting.

Het hoofd is ruim voldoende aansprekend.

De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.

De schouder is ruim voldoende van lengte en goed van ligging.

De rug is licht gezonken, goed van lengte en goed van bespiering.

De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.

De croupe is een fractie hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien iets hol.

Het achterbeen is correct gesteld.

De koten zijn ruim voldoende van lengte en zowel voor als achter iets week gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit.

De stap is zuiver, goed van ruimte en ruim voldoende van souplesse.

De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen wordt goed weggezet met een mooi heffing vanuit de voorknie.

De galop is krachtig, goed van ruimte, gedragen met een goed houding.

Geluk-Olaris heeft in 2014 bij de IBOP de volgende resultaten behaald:

Stap 8 Draf 8 Houding en Balans 7 Galop 8 Reflexen 8 Techniek 7,5 Vermogen 8,5 Instelling 7,5 Rijdbaarheid & Bewerkbaarheid 7 Aanleg springpaard 7,5 Totaal 77,5 punten.

In de nationale springsport is de merrie Geluk-Olaris 1.30m geklasseerd.

Stokmaat: 1.69m / Kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.