Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapport van Kardinaal HX   

Kardinaal HX

10 Kardinaal HX v Don Diablo HX x Wimette ster sport v Karandasj
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201507121
GEBOORTEDATUM 1-5-2015
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 170 cm
KLEUR BRUIN
GEREGISTREERDE(N) STAL HENDRIX (KESSEL)
Fokker(s)
NAAM WOONPLAATS
STAL HENDRIX KESSEL

Verrichtingscijfers

OMSCHRIJVING WAARDE

114 Kardinaal HX (Don Diablo x Karandasj)- Foto: Jacquelien van Tartwijk

Stap 7.5
Draf 7.5
Houding en balans 8
Galop (2x)8.5
Reflexen (2x)8
Techniek (2x)8
Vermogen 8.5
Rijdbaarheid 8
Instelling 7.5
Aanleg als springpaard 8
Totaal 81

Jaarverrichting 2018
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Kardinaal HX is een royaal ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is wat verticaal gesteld, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.

De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende aangesloten en ruim voldoende bespierd. De croupe is licht hellend, voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien rechtsvoor licht frans. Het achterbeen is correct gesteld maar een fractie lang. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm, goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld maar iets ongelijk van hoogte.

Afstamming:

De nummer vier van de kampioenskeuring, Kardinaal HX, is geboren uit de Grand Prix-springmerrie Wimette, een ster, sport(spr) merrie van Karandasj, die onder Michel Hendrix internationaal succesvol was. Wimette komt uit de bekende Balia-stam en haar preferente prestatiemoeder Rimette (v.Burggraaf) is de moeder van het internationale 1.50m-paard Zamette (v.Emilion) en de grootmoeder van de KWPN-hengst Fandango HX (v.Vittorio). Rimette is een halfzus van de succesvolle Grand Prix-paarden Nirmette (v.G.Ramiro Z) van Markus Fuchs en Sjarmette (v.Burggraaf) van Tim Gredley. Ook bracht hun moeder Irmette (v.Nimmerdor), die de predikaten keur, preferent, prestatie en sport(spr) voert een internationaal 1.35m-paard van Diamant de Semilly en van Sam R een 1.30m-paard. Ze is de grootmoeder van het Grand Prix-paard U2 (v.Calvados), die ook uitgebracht werd door Michel Hendrix. Net als zijn moeder is ook de vader van Kardinaal HX, Don Diablo HX (v.Vittorio), succesvol in de internationale sport onder Michel Hendrix, zo won het duo in 2018 de 1.50m-Grote Prijs tijdens de KWPN Stallion Show.

Onderzoekrapport:

Kardinaal HX is een eerlijke, betrouwbare, snel afgeleide en iets kijkerige hengst met een ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. De galop is lichtvoetig, actief met een goede ruimte en veel balans. Kardinaal HX springt bij ontspanning goed met het lichaam naar boven met goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. Kardinaal HX lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Kardinaal HX veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

De hengst was in aanvang van het onderzoek gevoelig op zijn rug. De hengst is behandeld met ontstekingsremmers en enkele keren fysiotherapeutisch. Dit heeft een goed effect gehad waardoor de hengst weer goed functioneel was.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kardinaal HX kan het model en de galop verbeteren en springkwaliteit, met name vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Wimette is een royaal ontwikkelde voldoende aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is voldoende aansprekend met een vriendelijk oog.

De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, goed van lengte en voldoende van bespiering.

De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.

De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De rug is goed van lengte en goed van bespiering.

De lendenen zijn goed bespierd en voldoende aangesloten.

De croupe is iets recht van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is goed van lengte.

Het voorbeen is correct gesteld.

Het achterbeen is wat lang.

De koten zijn kort en correct gesteld.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit.

De stap is zuiver, voldoende van ruimte en goed van souplesse.

De draf is voldoende van ruimte met een goede houding en een voldoende ondertredend achterbeen. Het voorbeen wordt goed weggezet.

De galop is voldoende krachtig, goed van ruimte, goed gedragen met een goed houding.

In de internationale springsport is de merrie Wimette Grand Prix geklasseerd.

Stokmaat: 1.71m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.