Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapport van Kensington ES   

Kensington ES

23 Kensington ES v Cornet Obolensky x Athletin v For Pleasure
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201500863
GEBOORTEDATUM 9-4-2015
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 165 cm
KLEUR DONKERBRUIN
GEREGISTREERDE(N) E. SCHEP (TULL EN ‘T WAAL)
Fokker(s)
NAAM WOONPLAATS
E. SCHEP TULL EN ‘T WAAL

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van Kensington ES zijn doorgaans goed ontwikkeld en staan goed in het rechthoeksmodel met uitstraling, met een iets neerwaartse romprichting. De veulens hebben een goed gevormde voorhand. De schouder is goed ontwikkeld en de schouder ligt er doorgaans goed in. De rug en lendenen zijn goed van lengte en bespiering. De croupe is ruim voldoende van lengte en hellend van ligging. Het voorbeen is terzijde correct gesteld, en van voren gezien enkele keren frans en toontredend en hard van kwaliteit. De stap is zuiver en goed van ruimte. De veulens zouden in draf iets meer kracht en souplesse moeten hebben.

De veulens galopperen met veel afdruk en een goede balans, waarbij ze heel lichtvoetig zijn.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   24 merrieveulens/17 hengstveulens

Aantal aan huis gescoorde veulens 2019&2020:     19 veulens

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
  7 3 3 2 1 2

Fokadvies

Kensington ES kan formaat toevoegen en de galop verbeteren. Daarnaast kan hij de springkwaliteiten met name het atletisch vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Verrichtingscijfers

OMSCHRIJVING WAARDE

23 Kensington ES v Cornet Obolensky x Athletin v For Pleasure
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Stap 6.5
Draf 7
Houding en balans 6.5
Galop (2x)8
Reflexen (2x)9
Techniek (2x)8.5
Vermogen 9
Rijdbaarheid 7
Instelling 8.5
Aanleg als springpaard 8.5
Totaal 84

Jaarverrichting 2018
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Kensington ES is een goed ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting. Het hoofd is ruim voldoende aansprekend met een vriendelijk oog. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken, goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier zou langer moeten doorlopen. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld maar iets ingesnoerd en van voren gezien correct gesteld.Het achterbeen is licht sabelbenig. De koten vóór zijn goed van lengte en correct gesteld. De koten achter zijn goed van lengte maar iets steil gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm, goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:

Twee hengsten die de laatste jaren in de top 5 van de WBFSH Sire Rankings staan vinden we terug als vader en moedersvader van Kensington ES. Als eerste Cornet Obolensky, die niet alleen zelf met Marco Kutscher in het zadel vele jaren op grote toernooien zoals de Olympische Spelen van 2008 en het EK in 2011 (teamgoud) heel succesvol was, maar ook in de fokkerij zijn stempel drukt in de sport met nakomelingen als Cornado NRW van Marcus Ehning, Cornet d’Amour van Daniël Deusser, en Comme il Faut van Marcus Ehning. Kensington’s grootvader van moederskant is eveneens een grootheid: For Pleasure. Hij won in zijn tijd meerdere gouden teammedailles, waaronder op de Olympische Spelen in Atlanta met Lars Nieberg en met Markus Ehning in Sydney. De grootmoeder van Kensington ES is de sportmerrie Vandine (v.Athlet Z), die zelf internationaal 1.35m geklasseerd is. Ze bracht het internationale 1*-eventingpaard Anand W (v.Chin Chin), het 1.40m-springpaard Oscar (v.Peter Pan) en van Voltaire een 1.35m-paard. Daarnaast is ze de grootmoeder van een 1.30m-paard van Manhattan. Verder vinden we topverervers Libero H, Joost en Courville xx in de moederlijn.

Onderzoekrapport:

Kensington ES is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken. De stap is voldoende tot ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte. De galop is lichtvoetig en goed van ruimte. De hengst changeert makkelijk. In beweging heeft de hengst een voldoende houding en goede balans. Kensington ES springt goed met het lichaam naar boven en met veel tot zeer veel lichaamsgebruik. De hengst springt met zeer goede reflexen. Kensington ES springt met een goede voorbeentechniek en veel ruggebruik. De sprong achter wordt zeer goed afgemaakt. Kensington ES lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Kensington ES veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Kensington ES kan de galop verbeteren en springkwaliteit en met name atletisch vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Athletin is een net voldoende ontwikkelde merrie die matig in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is sprekend.

De nek is voldoende van lengte met een zware hoofd-halsverbinding.

De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering en komt diep uit de borst.

De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte.

De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De rug is matig van lengte en arm bespierd.

De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.

De croupe is zeer hellend, voldoende van lengte en goed van bespiering.

De broekspier is voldoende van lengte.

Het voorbeen is van voren gezien toontredend en van terzijde gezien onderstandig.

Het achterbeen is steil gesteld.

De koten zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld.

De hoeven zijn voldoende ontwikkeld en voldoende van kwaliteit met ongelijke verzenen.

Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en voldoende van kwaliteit.

De stap is goed van ruimte en voldoende van souplesse.

De draf is beperkt van ruimte met een voldoende houding en een matig ondertredend achterbeen.

De galop is voldoende krachtig, ruim voldoende van ruimte en voldoende gedragen.

De staart van de merrie is in het verleden gebroken geweest waardoor ze geen staart dracht heeft.

Stokmaat: 1.62m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.