Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsrapport van Kordon VDL

Kordon VDL

14 Kreator’s Son v Glennfiddich x Anoulavsca Fortuna ster prok v Kreator xx
Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201508279
GEBOORTEDATUM 28-4-2015
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 169 cm
KLEUR DONKERBRUIN
GEREGISTREERDE(N) VDL STUD (BEARS FR)
Fokker(s)
NAAM WOONPLAATS
P.& A.M. RINKES-TJEENK WILLINK Zwolle

Verrichtingscijfers

OMSCHRIJVING WAARDE

188 Glenfiddich VDL x Kreator xx) – Foto: Jacquelien van Tartwijk

Stap 7.5
Draf 7.5
Houding en balans 7.5
Galop (2x)8
Reflexen (2x)8
Techniek (2x)8.5
Vermogen 9
Rijdbaarheid 8
Instelling 8.5
Aanleg als springpaard 8
Totaal 82.5

Jaarverrichting 2018
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:

Kordon VDL is een royaal ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een neerwaartse romprichting. Het hoofd is aansprekend met een mooi oog. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is horizontaal aangezet, goed van lengte en goed van bespiering maar komt iets diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is iets hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien duidelijk hol en van voren gezien rechtsvoor frans. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm, goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:

Kordon VDL komt uit de eerste jaargang van Glenfiddich VDL en is daarmee ook zijn eerste goedgekeurde zoon. Glenfiddich VDL is de enige KWPN goedgekeurde zoon van Bacardi VDL, die onder Janika Sprunger succesvol is op Grand Prix niveau. Kordon VDL heeft de halfbloedmerrie Anoulavsca Fortuna als moeder, zij is een ster PROK dochter van de volbloed Kreator xx die ook in de eventingsport goede zaken doet met zijn nakomelingen. De halfbroer van Kordon VDL, Brighton Bay (v.Ultimo) van Emma Moussac, is in het internationale 1.45m geklasseerd. Haar moeder Vorione Fortuna, een keur en sport(spr) merrie van Orion Fortuna sprong internationaal en is de grootmoeder van een internationaal 1.35m-springpaard van Spartacus. Kordon VDL’s overgrootmoeder Mhilavsca Fortuna, een ster, preferente, prestatiemerrie van Voltaire, bracht onder andere de internationale 1.30m- en 1.40m-springpaarden Chicco (v.Tygo) en Fhilavska (v.Nabab de Reve). Ook is ze grootmoeder van de internationale springpaarden Cooper (v.Carolus II), Emhilavsca Fortuna (v.Padinus), de 1.50m geklasseerde KWPN-hengst Entertainer (v.Warrant) en de 1.50m geklasseerde Zellobee (v.Berlin) van Maureen Bonder.

Onderzoekrapport:

Kordon VDL is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte. In beweging gaat de hengst wat op de voorhand maar heeft wel een goede balans. De galop is krachtig, actief met een goede ruimte. Kordon VDL springt goed met het lichaam naar boven met goede reflexen, veel tot zeer veel lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter goed tot zeer goed wordt afgemaakt. Kordon VDL lijkt voorzichtig en toont zeer veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Kordon VDL veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Kordon VDL kan formaat toevoegen een springtechniek en met name atletisch vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:

Anoulavsca Fortuna is een aansprekende halfbloed merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.

Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.

De hoofd-hals verbinding is ruim voldoende licht.

De hals is goed van lengte en vorm.

De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.

De schouder is goed van lengte en goed van ligging.

De rug is iets week en ruim voldoende van lengte.

De lendenen zijn goed aangesloten en iets arm bespiered.

De croupe is een fractie hellend en goed van lengte.

Het voorbeen is zowel terzijde als van voren correct gesteld.

Het achterbeen is correct gesteld.

De kootstand is correct.

De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van vorm.

Het fundament is hard en straalt kwaliteit uit.

De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte.

De draf is actief, ruim voldoende van ruimte en iets op de voorhand.

De galop is actief, voldoende van ruimte met een goede balans.

Stokmaat: 1.67m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.