Ga naar hoofdinhoud

Castlefield Eclipse van Paul Estermann overlijdt na ongeluk

Paul Estermann met Castlefield Eclipse. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het internationale springpaard Castlefield Eclipse (Oobos Quality 004 x Furisto) van de Zwitserse ruiter Paul Estermann heeft niet lang van haar pensioen kunnen genieten. De 17-jarige merrie werd eind 2017 teruggetrokken uit de sport na een succesvolle carrière op internationaal niveau maar overleed na een ongeluk in de paddock.

Jarenlang behoorden Paul Estermann en Castlefield Eclipse tot een van de beste combinaties in de springsport. De Zwitser had de talentvolle merrie van Oobos Quality sinds 2011 onder het zadel en bracht haar uit in diverse CSI5* (1.60m) rubrieken waaronder in Mechelen en La Baule. Sinds haar pensionering stond de merrie bij de fokker, de familie Verlooy in België. Hier brak ze in de paddock haar kogelgewricht en kon niet meer worden gered. De merrie moest worden geëuthanaseerd.

Successen

Tussen 2013 en 2017 had de merrie met Estermann een aantal opmerkelijke overwinningen in de Nations Cup en werden ze vier keer geselecteerd voor het Zwitserse team. In 2015 wonnen ze met het team brons op de Europese Kampioenschappen in Aken. Ook maakten ze deel uit van het team op de Olympische Spelen in Londen en de Wereldruiterspelen in Caen in 2014. Daarnaast werden ze in 2016 tweede in de Longines GrandPrix van Rotterdam.

 

Bron: Grandprix-Replay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.