Ga naar hoofdinhoud

100.000 euro boete en werkstraf voor frauderende paardenhandelaar uit Doetinchem

De 34-jarige paardenhandelaar uit Doetinchem, die de verzekering meermaals tilde, is door de rechter veroordeeld tot het terugbetalen van 100.000 euro aan zijn verzekeringsmaatschappij en moet daarbij 240 uur werkstraf verrichten. Het OM had een gevangenisstraf van twee jaar geëist maar zo ver ging de rechter niet. Het blijft bij een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar voor de man die in Gaanderen een stal runt.  

De man lichtte vier keer zijn verzekeringsmaatschappij op door verzekeringsgeld van dode paarden te claimen. In één geval was het geclaimde paard al eerder overleden, de andere drie leefden nog. Twee keer keerde de verzekering daadwerkelijk uit, twee keer bleef het bij een poging. Ook claimde de man nog eens rond de 70.000 euro (met vervalste rekeningen) voor vermeende inbraken in zijn zadelkamers.

Vrijspraak fraude arbeidsongeschiktheid

De straf valt lager uit om de Doetinchemmer geheel werd vrijgesproken van fraude met zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Medeplichtigen

Een 32-jarige man uit Doetinchem, een halfbroer van verdachte, kreeg een werkstraf van 90 uur waarvan 50 uur voorwaardelijk. Hij werkte samen met zijn halfbroer bij het oplichten van een verzekeraar. Een dierenarts uit Duitsland werd veroordeeld tot een geldboete van 2.500 euro. Hij had op schrift gesteld dat een paard was overleden zonder dat paard te hebben gezien.

Bron: Gelderlander

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook