Ga naar hoofdinhoud

OM wil frauderende Doetinchemse paardenhandelaar 2 jaar achter tralies

Tegen een 34-jarige paardentrainer en –handelaar uit Doetinchem is twee jaar cel geëist door de officier van justitie wegens allerlei frauduleuze praktijken vanuit zijn paardenbedrijf in Gaanderen. De aanklager vindt bewezen dat de paardentrainer tussen 2011 en 2014 ten onrechte de dood van vier dure sportpaarden claimde bij de verzekering, met gebruikmaking van vals opgestelde of verkregen documenten, dat schrijft De Gelderlander

Die onware claims zijn niet het enige dat de paardenhandelaar volgens het OM op zijn geweten heeft. Volgens de officier van justitie claimde de man ook ten onrechte uitkering van een arbeidsongeschiktheidsverzekering tussen 2010 en 2015.. Tenslotte claimde hij ook nog eens rond de 70.000 euro voor vermeende inbraken in zijn zadelkamers. Ook stond op het bedrijf in Gaanderen een gestolen shovel en had de man pepperspray en een verboden gasalarmpistool.

Dode paarden

De vier malen dat de handelaar paarden ten onrechte dood opgaf bij de verzekering waren twee keer succesvol en kreeg hij daadwerkelijk geld uitgekeerd. De andere keren bleef het bij een poging. Deze ‘dode’ paarden liepen later nog wedstrijden. De man stelt zelf dat papieren van paarden regelmatig verwisseld worden om zo de waarde te verhogen. Zo zouden de dode paarden op de uitslagenlijsten terecht zijn gekomen. Bij zijn pogingen om verzekeringsgeld te vangen werden aktes van dierenartsen en het bedrijf dat de dode dieren ophaalt vervalst.

Klanten met zijn startkaart

In de periode waarin de man geld kreeg van zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering reed hij wedstrijden. Zelf zegt de man dat niet hij op die wedstrijden reed, maar klanten uit Qatar met een zelfde haardracht.

Broer en dierenarts

Vrijdag staan de broer van de man en een dierenarts terecht. De rechtbank doet uitspraak op 20 september.

Bron: De Gelderlander

Eén reactie op “OM wil frauderende Doetinchemse paardenhandelaar 2 jaar achter tralies

  • Annelies Verwoerdt

    Hopelijk eindelijk gerechtigheid! Wat een leed heeft deze oplichter al veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook